Στο greek-observatory και τις Ειδήσεις Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Οικονομια

ΕΕΤ: «Aπαιτείται η διαμόρφωση σύγχρονου πλαισίου διαχείρισης των κόκκινων δανείων»

Την ανάγκη διαμόρφωσης ενός σύγχρονου πλαισίου διαχείρισης των μη εξυπηρετούμενων δανείων, ως προϋπόθεση για την αντιμετώπισή τους, υπογράμμισε η αντιπροσωπεία της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, η οποία είχε συνάντηση με την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά.

Συγκεκριμένα, η ΕΕΤ αναφέρθηκε στην καθιέρωση των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, στη διαμόρφωση ενός σύγχρονου και αποτελεσματικού πλαισίου για εξωδικαστικούς συμβιβασμούς, στον περιορισμό των ευθυνών των εμπλεκομένων σε ρυθμίσεις στελεχών και στη βελτίωση του πτωχευτικού δικαίου, ώστε να επιταχυνθεί ο έλεγχος από τους πιστωτές βιώσιμων επιχειρήσεων που οι μέτοχοί τους δεν δύνανται ή δεν επιθυμούν να αναδιαρθρωθούν.

Τονίστηκε επίσης ότι η προστασία των στρατηγικών κακοπληρωτών αποβαίνει σε βάρος των συνεπών δανειοληπτών και αποτελεί σοβαρή τροχοπέδη για την επιστροφή της χώρας σε διατηρήσιμους ρυθμούς ανάπτυξης.

Η ΕΕΤ αναφέρθηκε ακόμη στη σημασία του τραπεζικού συστήματος για την επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας, τη σταθεροποίησή του και τη βελτίωση των βασικών χρηματοοικονομικών δεικτών το 2016, αλλά και στις αρνητικές εξελίξεις που διαπιστώνονται στις αρχές του 2017, κυρίως λόγω των αβεβαιοτήτων που επικρατούν. Επίσης, παρουσιάστηκαν οι σημαντικές -όπως τις χαρακτηρίζει- προκλήσεις που αντιμετωπίζουν σήμερα οι τράπεζες, κυρίως η αποτελεσματική διαχείριση και η μείωση του σημαντικού ύψους των μη εξυπηρετούμενων δανείων και η στενότητα ρευστότητας που επικρατεί, ζητήματα που επιδρούν καθοριστικά στην ικανότητα του τραπεζικού συστήματος να χρηματοδοτεί την οικονομία.

Επιπροσθέτως, συζητήθηκαν ζητήματα εταιρικής διακυβέρνησης, η συμβολή του τραπεζικού συστήματος στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, η συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς για τη χρηματοδότηση, μέσω ειδικών προγραμμάτων, των επιχειρήσεων και των μεγάλων έργων υποδομών και η προώθηση των ηλεκτρονικών πληρωμών και συναλλαγών, η χρήση των οποίων αυξάνεται ραγδαία.

Καταληκτικά η ΕΕΤ δήλωσε ότι ο τραπεζικός τομέας είναι έτοιμος να συμβάλει στην ευρύτερη προσπάθεια επιστροφής της χώρας σε σταθερή αναπτυξιακή τροχιά, αρκεί να διαμορφωθούν ευνοϊκές συνθήκες, κυρίως να βελτιωθεί η εμπιστοσύνη των πολιτών και των αγορών στις προοπτικές της χώρας, να διαμορφωθεί ένα ελκυστικό πλαίσιο για την επιχειρηματικότητα και τις επενδύσεις και να μειωθούν οι αβεβαιότητες και οι κίνδυνοι.

Tags
Back to top button