Το εβδομαδιαίο φιλελεύθερο βρετανικό περιοδικό The Economist αποφάσισε να υποστηρίξει το φιλοευρωπαϊκό κόμμα των Φιλελεύθερων Δημοκρατών στις βουλευτικές εκλογές της 8ης Ιουνίου, απορρίπτοντας τους κυβερνώντες Συντηρητικούς και τους αντιπολιτευόμενους Εργατικούς.
Το περιοδικό εκτιμά πως οι Τόρις και οι Εργατικοί «γύρισαν την πλάτη» στον φιλελευθερισμό και υπογραμμίζει πως «δεν χαίρεται» με την επιλογή του, αφού οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες δεν έχουν παρά 9 βουλευτές και «καμιά πιθανότητα» επιτυχίας στις εκλογές αυτές.
Ο Economist είχε υποστηρίξει τον συντηρητικό Ντέιβιντ Κάμερον στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές το 2015, αλλά επικρίνει την Τερέζα Μέι για τη θέση της υπέρ του «σκληρού» Brexit.
«Η κα Μέι προετοιμάζει την έξοδο από την ενιαία αγορά ... και ακόμη χειρότερα προβλέπει να μειώσει κατά περίπου δύο τρίτα το ισοζύγιο καθαρής μετανάστευσης (...) Σπρώχνει τον αντιφιλελευθερισμό μέχρι του σημείου να εκφράσει τη δυσπιστία της έναντι 'των πολιτών του πουθενά'», αναφέρει η εφημερίδα.
Σε ομιλία της στο συνέδριο του κόμματός της τον Οκτώβριο , η Μέι είχε δηλώσει πως «το να είσαι πολίτης του κόσμου, σημαίνει πως είσαι πολίτης του πουθενά και πως δεν καταλαβαίνεις τι σημαίνει η λέξη πολίτης».
Ο αντίπαλός της Τζέρεμι Κόρμπιν δέχεται επίσης πυρά: «παριστάνει τον ριζοσπάστη ενώ είναι ο πιο συντηρητικός --και ο πιο επικίνδυνος-- απ' όλους». «Ο Κόρμπιν περνά τη ζωή του προσποιούμενος ότι υπερασπίζεται τους καταπιεσμένους και υποστηρίζοντας ταυτόχρονα τους καταπιεστές», όπως «ο Φιντέλ Κάστρο και ο Ούγκο Τσάβες», σύμφωνα με το περιοδικό.
Ο Economist εκφάζει την ελπίδα πως οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες, ο ελάσσων εταίρος του συνασπισμου του Ντέιβιντ Κάμερον από το 2010 έως το 2015, θα μπορέσουν να διαδραματίσουν έναν ρόλο αν «η δίνη που προκλήθηκε από το Brexit» παρασύρει τα δύο μεγάλα κόμματα.