Στο greek-observatory και τις Ειδήσεις Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Δείτε πώς ένα αρχαίο ρωμαϊκό φράγμα έσωσε μια ισπανική πόλη από τις πλημμύρες

Καθώς η δημόσια οργή αυξάνεται στην Ισπανία για την άτονη αντίδραση των αρχών στις πλημμύρες που άφησαν πίσω τους τουλάχιστον 400 νεκρούς, εμφανίστηκαν δραματικά πλάνα που δείχνουν πώς μια πόλη γλίτωσε τη χειρότερη καταστροφή χάρη σε ένα ρωμαϊκό φράγμα δύο χιλιάδων ετών την στιγμή που τα σύγχρονα αντιπλημμυρικά έργα στη Βαλένθια και άλλες περιοχές της χώρας κατέρρευσαν.

Έκρηξη στις τιμές του ελαιόλαδου λόγω της θεομηνίας στην Ισπανία - Πώς επηρεάζεται η Ελλάδα

Ενώ οι φρικιαστικές εικόνες έχουν αποκαλύψει τις καταστροφικές συνέπειες των πλημμυρών σε όλη την Ισπανία τις τελευταίες ημέρες, το απίστευτο βίντεο δείχνει χείμαρρους νερού να πέφτουν κάτω από μια πλαγιά σε απόσταση λίγων μέτρων από τα σπίτια των ανθρώπων στην Αραγονία.
Αλλά πραγματικά με εντυπωσιακό όσο και ανέλπιστο τρόπο, χάρη στην αρχαία ρωμαϊκή μηχανική που βοήθησε να κατευθύνει τα υπερχειλισμένα νερά του φράγματος, το νερό εκτρέπεται κάτω από μια πλαγιά και μακριά από την πόλη Almonacid de la Cuba.

Αυτό σήμαινε ότι οι κάτοικοι προστατεύτηκαν από τις τεράστιες πλημμύρες που παρατηρήθηκαν σε ολόκληρη την Ισπανία, χωρίς να αναφερθούν ζημιές ή τραυματισμοί στην πόλη. Το φράγμα χτίστηκε στις αρχές του 1ου αιώνα μ.Χ. από τον Ρωμαίο αυτοκράτορα Οκταβιανό Αύγουστο. Βρίσκεται στον ποταμό Aguasvivas και έχει ύψος 34 μέτρα κάτι που το καθιστά το υψηλότερο από όλα τα γνωστά ρωμαϊκά φράγματα στον κόσμο.

 

Tags
Back to top button