Στο greek-observatory και τις Ειδήσεις Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δήμος Ξάνθης: Αρπακτικά πουλιά κατά περιστεριών στις πλατείες – «Μεσαιωνική απόφαση» λένε οι φιλόζωοι

Με εκπαιδευμένα αρπακτικά πουλιά θα επιχειρήσει ο δήμος Ξάνθης να απωθήσει τα περιστέρια από την κεντρική πλατεία της πόλης και το ευρύτερο κέντρο. Η απόφαση προκαλεί αντιδράσεις στους φιλόζωους. 

Ο δήμος Ξάνθης ενέκρινε με απόφαση του αντιδημάρχου Οικονομικών Σιαμπάν Μπαντάκ τη διαδικασία της απευθείας ανάθεσης της υπηρεσίας με τίτλο «Απώθηση πτηνών του είδους Columba livia (περιστέρια) από την κεντρική πλατεία της Ξάνθης» και τις τεχνικές προδιαγραφές της από Υ9/2025 μελέτης της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής, που αφορά στην ανάθεση υπηρεσίας για «Απώθηση πτηνών του είδους Columba livia (περιστέρια) από την κεντρική πλατεία της Ξάνθης, σύμφωνα με το .

Όπως αναφέρει η τεχνική έκθεση, το πρόγραμμα αρπακτικών είναι μία βιολογική μέθοδος για την αντιμετώπιση του προβλήματος, κατά την εφαρμογή του οποίου πραγματοποιούνται πτήσεις εκπαιδευμένων αρπακτικών, τα οποία λειτουργούν σαν φυσικοί θηρευτές, με σκοπό τη δημιουργία εχθρικού περιβάλλοντος στους πληθυσμούς με στόχο την απώθηση των περιστεριών. 

Το πρόγραμμα αρπακτικών χωρίζεται σε τρία μέρη: 
 

  1. στην περίοδο εξοικείωσης
  2.  
  3. στην περίοδο καταστολής
  4.  
  5. στην περίοδο διατήρησης


Όπως αναφέρεται, η συνολική διάρκεια του προγράμματος θα είναι πέντε μήνες, ενώ «γενικά για την διεξαγωγή του προγράμματος Αρπακτικών στην κεντρική πλατεία της Ξάνθης, θα απασχοληθούν δύο με τρεις (2-3) εκπαιδευτές αρπακτικών. Για την ασφαλή εκτέλεση των εργασιών και την ολιστική αντιμετώπιση του προβλήματος, ο Δήμος Ξάνθης οφείλει να παρέχει ασφαλή πρόσβαση σε όποιον χώρο της πλατείας κριθεί ότι θα χρειαστεί».


«Μεσαιωνική απόφαση»

«Είδαμε μια απόφαση η οποία είναι μεσαιωνική», λέει από την πλευρά της, εκφράζοντας την αντίθεσή της με το μέτρο, η Άννα Μαρία Ζαφειριάδου, πρόεδρος της φιλοζωικής οργάνωσης «αδεσποτούλια Ξάνθης» στο MEGA. 

«Ο πρώτος λόγος είναι ότι η ιερακοθηρία έχει να κάνει με άγρια ζώα σε αιχμαλωσία. Το δεύτερο είναι ότι ο πληθυσμός πλέον μπορεί να ελεγχθεί με σπόρους που στειρώνουν τα περιστέρια». Όπως λέει η ίδια: «Θα φύγουν από την πλατεία και θα πάνε στην πόλη, λίγο πιο πέρα. Αυτό θα είναι το αποτέλεσμα».

Tags
Back to top button