Στο greek-observatory και τις Ειδήσεις Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Διάστημα: Η φοβερή ανακάλυψη που υπονοεί την πιθανότητα ύπαρξης ζωής στον Πλούτωνα

Καθώς σάρωνε τις εικόνες που τραβήχτηκαν από το διαστημόπλοιο New Horizons της NASA από την επιφάνεια του Πλούτωνα, μια ομάδα αστρονόμων έκανε μια δελεαστική ανακάλυψη.

«Βρήκαμε ένα πεδίο με πολύ μεγάλα παγωμένα ηφαίστεια που δεν μοιάζουν με τίποτα άλλο που έχουμε δει στο ηλιακό σύστημα», δήλωσε η Kelsi Singer, ανώτερη ερευνήτρια στο Southwest Research Institute στο Boulder του Κολοράντο και συγγραφέας μιας νέας μελέτης που δημοσιεύτηκε στο στο περιοδικό Nature Communications , είπε στο CNN .

Το εύρημα δείχνει ότι ο μικροσκοπικός πλανήτης μας επιφυλάσσει ακόμα πολλές εκπλήξεις – και θα μπορούσε να είναι πιο κατοικήσιμος για τη ζωή που πίστευαν παλαιότερα, λένε οι ερευνητές.

Διάστημα: Το τηλεσκόπιο – Boeing 747 ξεκίνησε να παρατηρεί το Μέγα Νέφος του Μαγγελάνου

Η περιοχή καλύπτει 621 μίλια σε μια αρχαία λεκάνη πρόσκρουσης. Δύο από τους μεγαλύτερους ηφαιστειακούς θόλους του έχουν περίπου το μέγεθος των ηφαιστείων με βάση τη Γη, συμπεριλαμβανομένου του Mauna Loa στη Χαβάη, του μεγαλύτερου ηφαιστείου του κόσμου μας σε όγκο.

Δεδομένου ότι η ίδια η περιοχή δεν έχει νέους κρατήρες πρόσκρουσης, οι ερευνητές προτείνουν ότι τα τεράστια ηφαίστεια πάγου δεν είναι στην πραγματικότητα τόσο παλιά και σχηματίστηκαν ως αποτέλεσμα της υπολειπόμενης θερμότητας που προέρχεται από το εσωτερικό του μικροσκοπικού πλανήτη.

«Αυτό σημαίνει ότι ο Πλούτωνας έχει περισσότερη εσωτερική θερμότητα από ό,τι πιστεύαμε ότι θα είχε, πράγμα που σημαίνει ότι δεν καταλαβαίνουμε πλήρως πώς λειτουργούν τα πλανητικά σώματα», είπε ο Σίνγκερ στο CNN .

Αντί να εκρήγνυνται θεαματικά σε μια έκρηξη μάγματος, αυτά τα ηφαίστεια πάγου εξαερώνουν έναν πολτό πάγου και νερού «σαν οδοντόκρεμα», εξήγησε.

Tags
Back to top button