Στο greek-observatory και τις Ειδήσεις Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Διάσημος ογκολόγος: Αυτά τα τρόφιμα καταπολεμούν τον καρκίνο

Μια οποιαδήποτε διατροφή δεν προκαλεί ούτε θεραπεύει τον καρκίνο. Αλλά μπορούμε να μειώσουμε τους κινδύνους, γιατί ορισμένα τρόφιμα, χάρη στις αντιοξειδωτικές τους δράσεις, προστατεύουν περισσότερο από άλλα.

Ο διάσημος ογκολόγος Νταβίντ Καγιάτ, διευθυντής σε ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία του κόσμου, το Pitié-Salpêtrière του Παρισιού έγινε περισσότερο γνωστός στο πλατύ κοινό από τη στιγμή που άρχισε να εξηγεί αναλυτικά τι πρέπει να τρώει και να μην τρώει κάποιος.


Αυτή είναι η λίστα των τροφίμων που προτείνει ότι πρέπει να τρώμε για να μειώσουμε τον κίνδυνο καρκίνου:

  • Ρόδι
  • Πράσινο τσάι
  • Κουρκουμάς
  • Καφές
  • Ντομάτες
  • Αυγό και ψωμί ολικής
  • Μπρόκολο και λάχανο
  • Μικρά ψάρια, όπως σαρδέλες, σκουμπρί, γαύρος και ρέγγες
  • Κόκκινο κρασί με μέτρο
  • Προς αποφυγή: όλα τα τρόφιμα που έχουν παραψηθεί ή καεί

Ο ογκολόγος, μαζί με την σεφ Καρολίν Ροστάνγκ γράφει βιβλία διατροφής και προτείνει συγκεκριμένες συνταγές, πραγματικές λιχουδιές.

 

Σε μια συνέντευξή του στο notretemps.com ο διάσημος ογκολόγος δήλωσε:

To τσιγάρο είναι ο πρώτος φίλος του καρκίνου;
Το τσιγάρο είναι η πρώτη αιτία καρκίνου και είναι υπεύθυνο για έναν καρκίνο στους τρεις. Αλλά γνωρίζουμε σήμερα ότι η ανάπτυξη της ασθένειας εξηγείται επίσης από έναν συνδιασμό πολλών αιτίων εκ των οποίων καμία μόνη της δεν μπορεί να ξεκινήσει την αφύσικη εξέλιξη των κυττάρων.


Πολύς ήλιος σε νεαρή ηλικία, πολύ κινητό τηλέφωνο, πολύ στρες, πολύ μολυσμένος αέρας, ακατάλληλα τρόφιμα ή ακόμη έλλειψη σωματικής άσκησης καταλήγουν να «τρελάνουν» όλο το ανοσιοποιητικό σύστημα.

Είναι σημαντική η διατροφή;

Απόλυτα! Το να τρώει κανείς βιολογικά προϊόντα και να έχει υγιεινή ζωή δεν είναι βέβαια εμβόλιο κατά του καρκίνου αλλά μπορεί να μειώσει τους κινδύνους.

Εσείς αλλάξατε ο ίδιος τις συνήθειές σας;
Ναι, τρώω περισσότερα αντιοξειδωτικά όπως κουρκουμά και σκόρδο και και σαν άσκηση κάνω χαλάρωση, την οποία έχω ενσωματώσει στο πρόγραμμά μου. Ο καθένας πρέπει να καταστρώνει τη δική του στρατηγική ευτυχίας για να προστατευθεί από τις συνέπειες της στενοχώριας ή από τις δυσκολίες της ζωής.

Tags
Back to top button