Στο greek-observatory και τις Ειδήσεις Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΔΙΕΘΝΗ

Δεν θα κάνει ελέγχους η Βρετανία στα σύνορα με την Ιρλανδία

Εναντίον της επαναφοράς συνοριακών ελέγχων στα σύνορά της Βόρειας Ιρλανδίας με τη Δημοκρατία της Ιρλανδίας τάσσεται η Μ. Βρετανία, σύμφωνα με στρατηγικό έγγραφο της βρετανικής κυβέρνησης και στο πλαίσιο επεξεργασίας των προτάσεών προς την ΕΕ για τη μετά Brexit εποχή.

Τα ανοιχτά σύνορα στην Ιρλανδία είναι βέβαια και ένα από τα τρία προαπαιτούμενα των Βρυξελλών προκειμένου να ξεκινήσουν οι εμπορικές διαπραγματεύσεις. Τα άλλα δύο είναι το καθεστώς των Ευρωπαίων μεταναστών και οι οικονομικές υποχρεώσεις της Βρετανίας έναντι της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

To επίσημο έγγραφο που έδωσε στη δημοσιότητα το βρετανικό αρμόδιο υπουργείο για τις διαπραγματεύσεις με την ΕΕ αναφέρεται, σαφώς, σε ανοιχτά σύνορα, δίχως συνοριακούς ελέγχους για προϊόντα, υπηρεσίες και πολίτες.

Η θέση του Westminster ικανοποιεί τις Βρυξέλλες και τις δύο κοινότητες στην Ιρλανδία, ωστόσο ανακύπτουν σειρά προβλημάτων: Με πρώτο απ’ όλα ότι η Βόρεια Ιρλανδία εδώ και έξι μήνες δεν έχει καταφέρει να σχηματίσει κυβέρνηση.

Έντονες πολιτικές διεργασίες σε Μπέλφαστ και Λονδίνο

Οι διαφορές των δύο μεγάλων κομμάτων στη Β. Ιρλανδία, των Προτεσταντών Ενωτικών του DUP και των Καθολικών Ρεπουμπλικάνων του Sinn Fein εξακολουθούν πάντως να είναι αγεφύρωτες. Επιδεινώθηκαν δε ακόμη περισσότερο μετά την συνεργασία του DUP με την μειοψηφική κυβέρνηση της Τερέζα Μέι.

Επιπλέον ανακύπτει και σειρά προβληματισμών με κύριο θέμα πώς θα λειτουργούν τα 500 σημεία, (τα οποία λειτουργούν σήμερα σε όλο το μήκος της συνοριακής γραμμής) για τον έλεγχο της παράνομης μετανάστευσης.

Την ίδια στιγμή, στο Λονδίνο γίνονται κινήσεις από φιλοευρωπαίους βουλευτές – οι οποίοι αποτελούν μακράν τη μεγάλη πλειοψηφία – προκειμένου να υπάρξει συντονισμένη διακομματική αντιπολίτευση, που θα μπλοκάρει κάθε απόφαση της κυβέρνησης, η οποία ενδέχεται να δημιουργεί τριβές με τις Βρυξέλλες.
Αρχής γενομένης τον Οκτώβριο, με τον συσσωρευτικό νόμο, The Great Repeal Act, o οποίος θα αντικαταστήσει νόμους και κανονισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Tags
Back to top button