Στο greek-observatory και τις Ειδήσεις Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Αθλητισμός

Δεν μπορούν να χωνέψουν το 2-2! Διαμαρτυρίες Γάλλων για το ακυρωθέν γκολ του Κομάν στο ματς με την Ελλάδα

Στο 90' του αγώνα της Ελλάδας με τη Γαλλία στην OPAP Arena ο Κομάν σκόραρε αλλά το VAR ακύρωσε το γκολ που θα έδινε προβάδισμα (3-2) στους «τρικολόρ» αφού η μπάλα δεν είχε περάσει ολόκληρη την τελική γραμμή. 

Ο VAR δεν είχε στη διάθεσή του το goal line technology (το οποίο θα ξεκαθάριζε 100% εάν πέρασε ή όχι την γραμμή) αφού δεν είναι υποχρεωτικό στα παιχνίδια της προκριματικής φάσης αλλά είναι υποχρεωτικό για το Euro 2024. Μετά το ακυρωθέν γκολ του Κομάν η Γαλλία έμεινε στο 2-2 με την Ελλάδα και δεν μπόρεσε να κυνηγήσει την 1η θέση στο raking της FIFA για το 2023, η οποία πήγε στην Αργεντινή.

Οι Γάλλοι και τα ΜΜΕ τους «φωνάζουν» για το γκολ και για την μη χρήση του goal line technology και κανείς δεν θα μάθει εάν η μπάλα είχε περάσει ολόκληρη ή όχι την γραμμή. 

Ελλάδα - Γαλλία: 2-2... το απόλυτο σουτ από τον Φοφανά, ένα ανεπανάληπτο γκολ


«Δεν υπήρχε goal line technology έτσι; Η UEFA έχει πολλά λεφτά, αλλά δεν καταφέρνει να τα χρησιμοποιεί όλα όπως πρέπει, ώστε να ξέρουμε αν υπήρχε στην συγκεκριμένη φάση στο τέλος ένα γκολ ή όχι. Αν θέλουν να παίζουμε περισσότερα παιχνίδια, τους ζητάμε ακόμα περισσότερη τεχνολογία» είπε ο Αντουάν Γκριεζμάν μετά το παιχνίδι για το θέμα. 

Από την πλευρά του ο εκλέκτορας της Εθνικής Γαλλίας Ντιντιέ Ντεσάν σημείωσε: «Αυτό που με λυπεί είναι ότι μιλάμε για ένα ματς διεθνούς επιπέδου. Θα μπορούσε να διακυβεύεται η πρόκριση σε αυτό το ματς. Παίξαμε σε ένα γήπεδο που δεν είχε goal line technology. Γιατί δεν υπήρχε; Προφανώς δε συνάδει με τις απαιτήσεις σε αυτό το επίπεδο. Βάζω τον εαυτό μου στη θέση των διαιτητών, υποφέρουν.
 

Χάσαμε την ευκαιρία να είμαστε στην κορυφή της βαθμολογίας της FIFA στο τέλος της χρονιάς. Ωστόσο, δεν ήταν η απουσία Goal Line Technology που μας έκανε να δεχθούμε δύο γκολ στο δεύτερο ημίχρονο. Ωστόσο, κάναμε αυτό που έπρεπε για να επιστρέψουμε στο παιχνίδι και να θέσουμε τις βάσεις για να το κερδίσουμε».

Με το θέμα ασχολήθηκε εκτενώς και ένα από τα πιο έγκυρα σάιτ της Γαλλίας σε θέματα αθλητισμού το  RMC Sport. 

Στο κείμενο που δημοσιεύει με τίτλο: « Ελλάδα - Γαλλία: Γιατί δεν υπήρξε goal line technology» αναφέρει μεταξύ άλλων: «Η μη χρησιμοποίησή του στα προκριματικά του Euro είναι ίσως θέμα οικονομίας για την Ελληνική Ομοσπονδία και συνεχίζει: «Εάν η διοργανώτρια ένωση ενός αγώνα στην προκριματική φάση διαθέτει πιστοποιημένο σύστημα goal line technology στο γήπεδο και επιθυμεί να το χρησιμοποιήσει για τον αγώνα, πρέπει να λάβει τη συμφωνία της φιλοξενούμενης ομάδας και την έγκριση της UEFA μέσω της επίσημης διαδικασίας έγκρισης που κοινοποιείται από την UEFA». 

Αν και η OPAP Arena που θα φιλοξενήσει το 2024 τον τελικό του Conference League είναι εξοπλισμένη και με αυτή την τεχνολογία η διαδικασία έγκρισης προφανώς δεν ξεκίνησε ποτέ και για τον λόγο αυτό κανείς δεν θα μάθει εάν πέρασε ή όχι ολόκληρη η μπάλα. 

To μπαλάκι για το ποια παιχνίδια θα έχουν το goal line technology πέφτει στην UEFA. 

Tags
Back to top button