Στο greek-observatory και τις Ειδήσεις Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Δεν μας έφταναν οι κανονικές... έρχονται και οι κυβερνοκατσαρίδες - Το νέο επιστημονικό εγχείρημα

Αδιανόητο: Σέρβιραν στην πτήση ομελέτα με κατσαρίδα

Οι κατσαρίδες, λόγω της απίστευτης ικανότητάς τους να επιβιώνουν ακόμη και υπό τις πιο αντίξοες συνθήκεςθα μπορούσαν δυνητικά να αποτελέσουν ένα ελκυστικό εργαλείο για εργασίες που δεν είναι εφικτές για τους ανθρώπους. Ωστόσο, η εξημέρωση αυτών των εντόμων είναι ένα σχεδόν άλυτο πρόβλημα.

Επιστήμονες από τη Σιγκαπούρη πρότειναν μια καινοτόμο μέθοδο που καθιστά δυνατή τη δημιουργία cyborg κατσαρίδων σε βιομηχανική κλίμακα. Η νέα τεχνολογία καθιστά τη διαδικασία εμφύτευσης ηλεκτρονικών συσκευών στα έντομα πλήρως αυτοματοποιημένη και πολύ πιο αποτελεσματική από τις χειροκίνητες μεθόδους.

Η διαδικασία ξεκινά με την αναισθητοποίηση της κατσαρίδας με διοξείδιο του άνθρακα. Στη συνέχεια, το έντομο στερεώνεται στην επιφάνεια εργασίας, όπου το ρομπότ καθορίζει τα καταλληλότερα σημεία για την εγκατάσταση ενός ηλεκτρονικού «σακιδίου». Το «σακίδιο» πρόκειται ουσιαστικά για έναν μικροελεγκτή που τοποθετείται στην κατσαρίδα με τη χρήση ενός ρομποτικού βραχίονα. Τα ηλεκτρόδια του σακιδίου είναι σε θέση να διεγείρουν τους νευρώνες του εντόμου, επιτρέποντάς του να ελέγχει τις κινήσεις του.

Οι δοκιμές του συστήματος πραγματοποιήθηκαν σε ένα από τα μεγαλύτερα είδη αυτών των εντόμων - τις κατσαρίδες της Μαδαγασκάρης. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι τα εν λόγω βιορομπότ επιδεικνύουν την ίδια αποτελεσματικότητα με τα αντίστοιχα που εμφυτεύονται χειροκίνητα. Σε πειράματα σε ανοιχτό χώρο, 4 cyborg κατσαρίδες, εξοπλισμένες με αισθητήρες GPS και ελεγχόμενες εξ αποστάσεως, δημιούργησαν ένα χάρτη του 80% μιας περιοχής διαστάσεων 2 * 2 μέτρων σε μόλις 10 λεπτά.

Tags
Back to top button