Στο greek-observatory και τις Ειδήσεις Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Βράχος βουνού στην Κίνα «γεννάει πέτρινα αυγά» (βίντεο)

Το ενδιαφέρον των μέσων ενημέρωσης προσελκύει ο βράχος ενός βουνού στο μικρό χωριό Gulu Zhai στην επαρχία Guizhou της Κίνας.
Πρόκειται για τον βράχο Chan dan ya, μήκους 20 μέτρων και πλάτους έξι ο οποίος «γεννά πέτρινα αυγά».


Οι κάτοικοι του χωριού που ανήκουν στη φυλή των Shui και ζουν στην περιοχή για πάνω από χίλια χρόνια, έχουν συγκεντρώσει περισσότερα από 100 «πέτρινα αυγά». Πιστεύουν ότι θα τους φέρουν καλή τύχη στη ζωή τους και θα βοηθήσουν τα νεαρά ζευγάρια να αποκτήσουν αγόρια.

Ο Wang Shangyan, του Γραφείου Γεωολογίας και Ανάπτυξης Ορυκτών, έχει αναφέρει ότι τα «πέτρινα αυγά» είναι όγκοι που σχηματίστηκαν από μόρια ανθρακικού ασβεστίου σε βαθιά θάλασσα πριν περίπου 500 εκατομμύρια χρόνια, στη διάρκεια της Καμπριανής Περιόδου.

Από την πλευρά του, ο καθηγητής Xu Ronghua, από το Ινστιτούτο Γεωλογίας και Γεωφυσικής της Κινεζικής Ακαδημίας Επιστημών, λέει ότι οι όγκοι έχουν γίνει από διοξείδιο του πυριτίου και πως το τρεχούμενο νερό έπαιξε ρόλο στο σφαιρικό του σχήμα.

Τα «πέτρινα αυγά», έχουν διάμετρο 30 με 60 εκατοστά και φτάνουν μέχρι 300 κιλά.


cnn.gr

Tags
Back to top button