Σαν "βόμβα" έπεσε η απάντηση του Μπιλ Γκέιτς ο οποίος μιλώντας στο CNBC στο ετήσιο Συνέδριο Ασφαλείας του Μονάχου της Γερμανίας δήλωσε ότι η Όμικρον έκανε πολύ καλύτερη δουλειά από τα εμβόλια του Κορωνοϊού (αλλά δήλωσε και δυστυχώς - μάλλον επειδή έκοψε την ορμή των εμβολίων-) ενώ επιπλέον (για να δημιουργήσει ένα νέο τρομοκρατικό περιβάλλον) είπε ότι μια πιθανή νέα πανδημία ίσως να προέρχεται από ένα διαφορετικό παθογόνο από αυτό του κορωνοϊού, προσθέτοντας ότι η πρόοδος στην ιατρική τεχνολογία θα πρέπει να βοηθήσει τον κόσμο να κάνει καλύτερη δουλειά για την καταπολέμησή της, αν γίνουν επενδύσεις τώρα.
Αναλυτικά ο μεγιστάνας της τεχνολογίας και υπέρμαχος των εμβολίων είπε:
«Δυστυχώς, ο ίδιος ο ιός, και ιδιαίτερα η παραλλαγή που ονομάζεται Omicron, είναι ένας τύπος εμβολίου. Δηλαδή δημιουργεί ανοσία τόσο Β όσο και Τ κυττάρων. Και έχει κάνει καλύτερη δουλειά στο να προσεγγίσει τον παγκόσμιο πληθυσμό από ό,τι τα εμβόλια.
Εάν κάνετε έρευνες σε αφρικανικές χώρες, περίπου το 80% των ανθρώπων έχουν εκτεθεί είτε στο εμβόλιο είτε σε διάφορες παραλλαγές. Αυτό σημαίνει πιθανότητα σοβαρής ασθένειας, η οποία σχετίζεται κυρίως με το να είσαι ηλικιωμένος και να έχεις παχυσαρκία ή διαβήτη! Aυτοί οι κίνδυνοι τώρα μειώνονται δραματικά λόγω αυτής της έκθεσης στην λοίμωξη.
Είναι λυπηρό, δεν κάναμε καλή δουλειά στα θεραπευτικά. Μόνο εδώ, δύο χρόνια μετά, έχουμε μια καλή θεραπευτική. Τα εμβόλια μας χρειάστηκαν δύο χρόνια για να φτάσουμε στην υπερπροσφορά. Σήμερα υπάρχουν περισσότερα εμβόλια από ό,τι υπάρχει ζήτηση για αυτά. Και αυτό δεν ήταν αλήθεια. Και την επόμενη φορά θα πρέπει να προσπαθήσουμε και να καταφέρουμε αντί για δύο χρόνια, να το κάνουμε σε έξι μήνες».
Επίσης και αυτό είναι σημαντικό για την χώρα μας είναι ότι ήταν παρόν και ο Κ.Μητσοτάκης και τα άκουσε τα λεγόμενα του Μ.Γκέιτς επομένως δεν μπορεί να αναφέρεται και να πράττει κατά των ανεμβολίαστων καθώς και να συνεχίσει να μιλά για σκληρά μέτρα.
Ο πρωθυπουργός στο περιθώριο της 58ης Διάσκεψης Ασφάλειας του Μονάχου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει στο περιθώριο της συζήτησης με θέμα «Stemming the Illiberal Tide: The Global Challenge of Eroding Democracy» που έγινε στο πλαίσιο της Διάσκεψης Ασφάλειας στο Μόναχο και με τον ιδρυτή της Microsoft Μπίλ Γκέιτς.
Επομένως πλέον δεν υπάρχει το δεν ξέρω.