
Τα μπιφτέκια αποτελούν ένα από τα αγαπημένα και απολαυστικά πιάτα για μικρούς και μεγάλους.
Το βασικό στοιχείο για τα μπιφτέκια είναι ο κιμάς.
Το δεύτερο πιο σημαντικό είναι το ψωμί, αλλά θα πρέπει να προσέξετε να μην είναι λευκό ψωμί.
Αν χρησιμοποιείτε λευκό ψωμί, τότε θα χάσετε την υγρασία που θα θέλατε να έχουν τα μπιφτέκια, ενώ δεν αποκλείεται να μην είναι όσο αφράτο προτιμάτε.
Η καλύτερη λύση είναι το μαύρο ψωμί, είτε ολικής άλεσης, είτε πολύσπορο που θα βοηθήσει να ετοιμάσετε αφράτα μπιφτέκια, ενώ παράλληλα θα έχουν και λιγότερες θερμίδες, καθώς δεν θα απορροφηθούν τόσο τα λιπαρά στοιχεία, όσο στην περίπτωση του λευκού ψωμιού.