Στο greek-observatory και τις Ειδήσεις Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Βατικανό- μήνυμα για το Ραμαζάνι: Χριστιανοί και Μουσουλμάνοι ως μάρτυρες ελπίδας

Το Ποντιφικό Συμβούλιο Διαθρησκευτικού Διαλόγου δημοσίευσε ένα μήνυμα που απευθύνεται στους Μουσουλμάνους με τίτλο «Χριστιανοί και Μουσουλμάνοι: Μάρτυρες της Ελπίδας» με την ευκαιρία του Ραμαζανιού.

Υπογεγραμμένη από τον πρόεδρο του Ποντιφικού Συμβουλίου, Καρδινάλιο Miguel Ángel Ayuso Guixot, και τον γραμματέα του, π. Indunil Kodithuwakku Janakaratne Kankanamalage, η δήλωση τονίζει τη σημασία που έχει η ελπίδα για τους πιστούς, με βάση την «πεποίθηση ότι όλα τα προβλήματα και οι δοκιμασίες μας έχουν νόημα, μια αξία και ένα σκοπό, όσο δύσκολο και αδύνατο μπορεί να είναι για εμάς να κατανοήσουμε τον λόγο για αυτό ή να βρούμε μια διέξοδο».

«Κατά τη διάρκεια αυτών των μακρών μηνών ταλαιπωρίας, αγωνίας και θλίψης, ειδικά κατά τις περιόδους κλειδώματος, αισθανθήκαμε την ανάγκη μας για θεϊκή βοήθεια, αλλά και για εκφράσεις και χειρονομίες αδελφικής αλληλεγγύης: ένα τηλεφώνημα, ένα μήνυμα υποστήριξης, μια προσευχή, βοήθεια στην αγορά φαρμάκων ή τροφίμων, συμβουλές και, για να το θέσουμε απλά, την ασφάλεια του να γνωρίζουμε ότι κάποιος είναι πάντα εκεί για μας σε περιόδους ανάγκης. Η θεϊκή βοήθεια που χρειαζόμαστε και επιδιώκουμε, ειδικά σε περιστάσεις όπως αυτές της τρέχουσας πανδημίας, είναι πολλαπλή: το έλεος του Θεού, η χάρη, η πρόνοια και άλλα πνευματικά και υλικά δώρα. Ενώ η αισιοδοξία είναι μια ανθρώπινη στάση, η ελπίδα έχει τη βάση της σε κάτι θρησκευτικό: ο Θεός μας αγαπά και επομένως μας φροντίζει. Αυτό το κάνει με τους μυστηριώδεις τρόπους του, που δεν είναι πάντα κατανοητοί από εμάς.», λέει η δήλωση.

«Η ελπίδα έχει επίσης την πίστη της στην καλοσύνη που υπάρχει στην καρδιά κάθε ατόμου. Πολλές φορές, σε καταστάσεις δυσκολίας και απελπισίας, η βοήθεια και η ελπίδα που φέρνει, μπορεί να προέλθει από εκείνους που περιμένουμε λιγότερο. Η ανθρώπινη αδελφοσύνη, στις πολυάριθμες εκδηλώσεις της, γίνεται έτσι πηγή ελπίδας για όλους, ειδικά για όσους έχουν ανάγκη. (...) Όλα αυτά τα πρόσωπα και η καλοσύνη τους μας υπενθυμίζουν στους πιστούς ότι το πνεύμα της αδελφοσύνης είναι παγκόσμιο και ότι ξεπερνά όλα τα όρια: εθνοτικά, θρησκευτικά, κοινωνικά και οικονομικά. Υιοθετώντας αυτό το πνεύμα, μιμούμαστε τον Θεό, ο οποίος κοιτάζει καλοπροαίρετα την ανθρωπότητα που δημιούργησε, όλα τα άλλα πλάσματα και ολόκληρο το σύμπαν. Ως εκ τούτου, η φροντίδα για αυτό που ο Πάπας Φραγκίσκος αποκαλεί «κοινό σπίτι» μεγαλώνει». Προσθέτει η δήλωση και καταλήγει:

«Εμείς, οι Χριστιανοί και οι Μουσουλμάνοι, καλούμαστε να είμαστε φορείς της ελπίδας, για την παρούσα ζωή και για την επόμενη ζωή, και να γίνουμε μάρτυρες, αποκαταστάτες και οικοδόμοι αυτής της ελπίδας, ειδικά για όσους βιώνουν δυσκολίες και απόγνωση».

Tags
Back to top button