Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο κ. Νικολόπουλος «στηλίτευσε την «αφασία» της Πολιτείας και σχολίασε, μεταξύ άλλων, ότι για να μην προκαλείται, δήθεν, ένταση, τα προβλήματα της Θράκης κρύβονται κάτω από το χαλί και γενικότερα η ελληνική πλευρά κάνει τα στραβά μάτια και σιωπά». «Εγώ, όμως, δεν εννοώ να μένω αδρανής μπροστά στην ύπουλη τακτική της Ziraat, που βρίσκεται σε αγαστή συνεργασία με το τουρκικό προξενείο στην Κομοτηνή», πρόσθεσε.
Τόνισε, επίσης ότι «οι κατασχέσεις ακινήτων σε Ξάνθη και Κομοτηνή από την τουρκική τράπεζα Ziraat είναι η μία όψη του νομίσματος της οικονομικής εισβολής που επιχειρεί η Άγκυρα στη Θράκη, λόγω της κρίσης. Σύμφωνα με όσα καταγγέλλονται, το μαύρο χρήμα του τουρκικού προξενείου της Κομοτηνής ρέει άφθονο, με στόχο όχι μόνο τον εκτουρκισμό της μειονότητας, αλλά και την αγορά γης στην ευαίσθητη περιοχή».
Ο Νίκος Νικολόπουλος υπογράμμισε ότι «οι μόνοι που αγοράζουν, πλέον, γη είναι οι Έλληνες μουσουλμάνοι, οι αυτοαποκαλούμενοι «Τούρκοι». Ακίνητα- φιλέτα στις πόλεις και μεγάλες καλλιεργήσιμες εκτάσεις στα πεδινά «σφάζονται» από χριστιανούς και αγοράζονται από μουσουλμάνους, πολλοί από τους οποίους δεν κρύβουν τις σχέσεις τους με το προξενείο».
Τέλος, ο ανεξάρτητος βουλευτής επανέλαβε τα ερωτήματα που έχει απευθύνει στον υπουργό Οικονομικών: «Αντιλαμβάνεσθε τι επικίνδυνο και αντεθνικό παιγνίδι γίνεται με όχημα τη ZIRAAT BANK; Τι θα κάνετε για να αποτρέψετε την ολοκληρωτική εκτέλεση του εθνικού εγκλήματος πριν αλλάξει χέρια η γη της Θράκης; Θα μεριμνήσετε εσείς και η ΤτΕ, επιτέλους, στο να ελέγξετε τη διάρθρωση του χαρτοφυλακίου χορηγήσεων της εν λόγω τράπεζας και εάν εφαρμόζει το θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας εμπορικών τραπεζών; Γιατί μέχρι σήμερα δεν ελέγχουν οι αρμόδιες ΔΟΥ το πόθεν έσχες, τα δηλωθέντα εισοδήματα κ.ά. των «μπροστινών» που κάνουν τους αγοραστές ή και των δανειοληπτών της τουρκικής τράπεζας που άνευ προϋποθέσεων «υπόπτως» τους χορηγούνται παράνομα δάνεια; Θα πάρετε πολιτική απόφαση με τροπολογία σας στον επικείμενο νόμο που βρίσκεται σε ανοιχτή διαβούλευση έναντι κατασχέσεων και πλειστηριασμών που ήδη γίνονται από την εν λόγω τράπεζα και όχι μόνο; Αντιλαμβάνεστε τον κίνδυνο που πιθανόν θα προκύψει από την πώληση κόκκινων δανείων στην περιοχή της Θράκης και γενικότερα σε παραμεθόριες περιοχές και πώς προτίθεστε να διαφυλάξετε τα εθνικά συμφέροντα στην περίπτωση που αυτά καταλήξουν σε ξένα επενδυτικά funds που από πίσω κρύβονται τουρκικά συμφέροντα;».