Στο greek-observatory και τις Ειδήσεις Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Αυτό είναι το υλικό που δεν πρέπει να απουσιάζει από την σαλάτα σας

Οι διατροφολόγοι προτείνουν να καταναλώνετε σκέτες τις σαλάτες σας χωρίς ιδιαίτερες σάλτσες, όμως μία απλή βινεγκρέτ μπορεί να προσφέρει πολλά.

Μάλιστα, σύμφωνα με μια μικρή έρευνα που δημοσιεύθηκε στο The American Journal of Clinical Nutrition, η κατανάλωση 32 γραμμαρίων λαδιού, δηλαδή 2 κουταλιών της σούπας, βοηθά στην πλήρη απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών των λαχανικών από τον ανθρώπινο οργανισμό. Καταναλώνοντας “καλά” λιπαρά μαζί με τη σαλάτα τους, οι συμμετέχοντες στην έρευνα μπόρεσαν να απορροφήσουν καλύτερα 8 θρεπτικά συστατικά, συμπεριλαμβανομένων των βιταμινών Ε, Κ και Α, οι οποίες έχουν συνδεθεί με την πρόληψη του καρκίνου και τη βελτίωση της όρασης.

Όσο περισσότερο λαδάκι βάζει κανείς μάλιστα τόσο το καλύτερο. “Η προσθήκη της διπλάσιας ποσότητας dressing οδηγεί και στη διπλάσια απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών”, εξήγησε η επικεφαλής της έρευνας, Wendy White.

Aντί λοιπόν να φοβάσαι τα λιπαρά και να τα αποφεύγεις, να θυμάσαι πως δεν είναι όλα το ίδιο. Επίλεξε τα “καλά” και υγιεινά εξ αυτών και ενσωμάτωσέ τα στα γεύματά σου για να τους χαρίσεις περισσότερη γεύση και να βελτιώσεις την υγεία σου.

Tags
Back to top button