Στο greek-observatory και τις Ειδήσεις Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Αυτή είναι η άγνωστη υπερτροφή που όμως δεν γνωρίζει κανείς και έχει πλούσια οφέλη

Αποκαλείται και “Χρυσή Τροφή”! Δικαιολογημένα. Τα οφέλη της πολλά για τον οργανισμό. Είναι μια τροφή που σίγουρα δεν πρέπει να λείπει απο κανένα σπίτι και απο κανένα τραπέζι.


Ονομάζεται “Chenopodium quinoa” και είναι ευρέως γνωστή ως κινόα. Η κινόα ξεχωρίζει επειδή είναι πλούσια σε πρωτεΐνη, χαμηλής περιεκτικότητας σε σάκχαρα και δεν έχει γλουτένη.
H περιεκτικότητα της κινόα σε πρωτεΐνες είναι πολύ υψηλή (14%), ενώ σε αντίθεση με την πλειονότητα των φυτικών τροφών, αποτελεί πηγή πλήρους πρωτεΐνης και προμηθεύει τον ανθρώπινο οργανισμό με τα απαραίτητα αμινοξέα, που δεν μπορεί να συνθέσει μόνος του. Αποτελεί και πολύ καλή πηγή ασβεστίου, γι’ αυτό και είναι χρήσιμη για τους χορτοφάγους. Η κινόα περιέχει πλήθος αντιφλεγμονωδών συστατικών που συμβάλλουν στην πρόληψη των φλεγμονών. Η κινόα είναι καλή πηγή διαιτητικών ινών, φωσφόρου, μαγνησίου και σιδήρου, ενώ περιέχει και διάφορες βιταμίνες του συμπλέγματος Β.

Πως μαγειρεύουμε τη “ΚΙΝΟΑ”
Ξεπλένουμε καλά την κινόα και την αφήνουμε να στεγνώσει. Σ’ ένα αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και την πιπεριά με το μισό λάδι. Προσθέτουμε την κινόα και ανακατεύουμε με την ξύλινη κουτάλα. Σβήνουμε με το κρασί. Μόλις εξατμισθεί το αλκοόλ ρίχνουμε νερό (3 φλιτζάνια περίπου) και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Όταν βράσει η κινόα ρίχνουμε αλατοπίπερο, το υπόλοιπο λάδι και το τυρί. Ανακατεύουμε και αποσύρουμε αμέσως από τη φωτιά. Πασπαλίζουμε με το μαϊντανό και σερβίρουμε.

Tags
Back to top button