Στο greek-observatory και τις Ειδήσεις Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Αυτές είναι οι 4 τροφές που πρέπει να αποφεύγετε να τις τρώτε ωμές

Το τελευταίο χρονικό διάστημα η ωμοφαγία κερδίζει αρκετούς πόντους και θαυμαστές, όμως είναι σημαντικό να επιλέγουμε μόνο τις τροφές οι οποίες είναι σίγουρο ότι μπορούμε να τις φάμε ωμές.

Δες παρακάτω τέσσερις τροφές που δεν πρέπει να τρως ωμές

1. Πικραμύγδαλα

Μπορεί να μην το έχεις ξανακούσει αλλά αν δεις εξώ μια αμυγδαλιά δεν πρέπει να φας έτσι τον καρπό της. Γιατί μπορεί να είναι πικραμύγδαλο, το οποίο περιέχει υδροκυανικό οξύ. Πρέπει να ξέρεις ότι περίπου 60 πικραμύγδαλα είναι θανατηφόρα δόση για έναν ενήλικα.

2. Αλεύρι

Σίγουρα δε θα πάρεις να φας σκέτο αλεύρι, αλλά τι γίνεται με την ωμή ζύμη που πολλοί τρώνε με το δάχτυλο. Στην πραγματικότητα πρέπει να την αποφεύγεις γιατί το αλεύρι κατά διάρκεια της μεταφοράς του στο σούπερ μάρκετ είναι πιθανό να έρθει σε επαφή με παθογόνα βακτήρια όπως για παράδειγμα το Ε.Coli, τα οποία μόνο με το μαγείρεμα μπορούν να εξολοθρευτούν.

3. Μελιτζάνα

Μην πειραματιστείς να δαγκώσεις ποτέ ωμή μελιτζάνα. Περιέχει μια τοξική ουσία ονόματι σολανίνης η οποία μπορεί να είναι επικίνδυνη.

4. Πατάτες

Οι ωμές πατάτες μπορεί να σου προκαλέσουν διάφορα γαστρντερικά προβλήματα και καλό είναι να μην επιχειρήσεις να τις δοκιμάσεις ωμές. Δεν σου εγγυόμαστε ότι δε θα πονάς μετά.

Tags
Back to top button