Στο greek-observatory και τις Ειδήσεις Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Αυτά είναι τα πιο συνηθισμένα λάθη που κάνουμε όταν μαγειρεύουμε

Μπορεί να επιλέγετε πολύ προσεκτικά ποια τρόφιμα θα εγκαταλείψουν το ράφι του σούπερ μάρκετ για να σας ακολουθήσουν στο σπίτι, όμως αυτό δεν είναι αρκετό για να εξασφαλίσετε ότι φροντίζετε την υγεία σας – τουλάχιστον όχι αν δεν λαμβάνετε τα μέτρα σας και κατά το μαγείρεμά του.

Και δεν αναφερόμαστε (μόνο) στα έξτρα κιλά που μπορεί να δείτε αν, για παράδειγμα, βουτήξετε τα όσπρια στο λάδι.

Ορισμένες τροφές μπορούν να γίνουν εξαιρετικά τοξικές αν δεν τις μεταχειριστούμε σωστά.

Χρησιμοποιείτε λάθος έλαια


Κάθε έλαιο, ζωικό και φυτικό, μπορεί να φτάσει μέχρι μια συγκεκριμένη θερμοκρασία πριν γίνει επικίνδυνο για την υγεία μας – και αυτή η θερμοκρασία διαφέρει για το καθένα από αυτά.

Από τη στιγμή που αρχίζουν να καίγονται, απελευθερώνουν βλαβερές ελεύθερες ρίζες.

Τα έλαια που μπορούν να φτάσουν σε πολύ υψηλή θερμοκρασία παραμένοντας ασφαλή, είναι μεταξύ άλλων εκείνα που προέρχονται από το αβοκάντο και το αμύγδαλο, όπως και το σησαμέλαιο και το ηλιέλαιο.

Παραζεσταίνετε το ελαιόλαδο


Ακόμη και πριν φτάσει σε σημείο να γίνει επικίνδυνο, το ελαιόλαδο θα πρέπει να παραμένει σε χαμηλή θερμοκρασία για να διατηρεί τα θρεπτικά συστατικά του. Διαφορετικά, είναι σαν να το αφήνετε να πάει χαμένο.

Ξεροψήνετε το κρέας


Το τηγανιτό κρέας και το κρέας στο γκριλ μπορεί να είναι πεντανόστιμα, όμως εκτός από τη φιγούρα μας κάνουν κακό και στον οργανισμό μας. Έρευνες έχουν δείξει ότι από τη στιγμή που ξεπερνά μια συγκεκριμένη θερμοκρασία, δημιουργούνται συστατικά τα οποία βλάπτουν το ανθρώπινο DNA. Και κάποιες έρευνες έχουν δείξει ότι κατά το μεταβολισμό τους, ενδέχεται να ενεργοποιούν ένζυμα που σχετίζονται με την αύξηση του κινδύνου για καρκίνο.

Χρησιμοποιείτε λάθος σκεύη


Τα αντικολλητικά σκεύη μπορούν να γίνουν εξαιρετικά τοξικά, επομένως αν έχετε τη δυνατότητα είναι προτιμότερο να χρησιμοποιείτε πιο υγιεινές εναλλακτικές (π.χ. γυάλινα, κεραμικά ή ανοξείδωτα σκεύη). Διαφορετικά, βεβαιωθείτε ότι δεν δημιουργείτε γρατσουνιές στην επιφάνειά τους.

Φυλάτε τα περισσεύματα σε πλαστικά σκεύη


Ορισμένα πλαστικά δοχεία αποθήκευσης τροφίμων αποτελούνται από ένα υλικό που λέγεται BPA (bisphenol – A), το οποίο ενδέχεται να αυξάνει τον κίνδυνο για ορισμένους καρκίνους. Γι΄ αυτό προτιμήστε τα γυάλινα δοχεία.

Tags
Back to top button