Στο greek-observatory και τις Ειδήσεις Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Αυτά είναι τα δέκα κορυφαία οπλικά συστήματα του Ισραήλ που κάνουν την διαφορά στο πεδίο της μάχης

Στα 73 χρόνια από τη δημιουργία των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων (IDF), το Ισραήλ έχει κατασκευάσει μια σημαντική σειρά πρωτοποριακής τεχνολογίας. Ακολουθεί μια σύντομη λίστα με μερικά από τα κορυφαία:

1. Το σύστημα αεράμυνας «Iron Dome».

Για πολλά χρόνια, ρουκέτες έχουν εκτοξευτεί στο Ισραήλ από τη Λωρίδα της Γάζας. Ως αποτέλεσμα, ένα σύστημα αεράμυνας που ονομάζεται «Iron Dome» αναπτύχθηκε στο νότιο Ισραήλ το 2011. Ο στόχος του «Iron Dome»: να προστατεύσει τους Ισραηλινούς πολίτες από τη συνεχή απειλή των ρουκετών αναχαιτίζοντάς τες.

Ακρίβεια, ταχύτητα και χωρητικότητα—3 επίθετα που περιγράφουν τον «Σιδερένιο Θόλο». Με βεληνεκές έως και 43,5 μίλια, μπόρεσε να αναχαιτίσει 692 πυραύλους κατά τη διάρκεια της Επιχείρησης Protective Edge. Επιπλέον, τον Νοέμβριο του 2012, κατά τη διάρκεια της Επιχείρησης Defensive Pillar, σημειώθηκε ρεκόρ 421 αναχαιτίσεων σε μόλις 8 ημέρες.

Μόλις εκτοξευτεί ένας πύραυλος από τον εχθρό, ο σταθμός ραντάρ εντοπίζει και παρακολουθεί την πορεία του και στη συνέχεια εκτοξεύει αμέσως έναν πύραυλο για να αναχαιτίσει και να εξουδετερώσει τον εχθρικό πύραυλο προτού προκαλέσει ζημιά σε πολίτες ή περιουσίες.

2. Το Σύστημα «Trophy».

Μπορεί να νομίζετε ότι ένα τανκ είναι ένα παντοδύναμο και ανίκητο όχημα, αλλά αυτό δεν ισχύει. Οι αντιαρματικοί πύραυλοι μπορούν να βλάψουν ανεπανόρθωτα τα άρματα μάχης, έτσι το Σύστημα «Trophy» δημιουργήθηκε για να αντιμετωπίσει αυτήν την απειλή.

Το σύστημα ανίχνευσης «Trophy» δημιουργεί μια προστατευτική ασπίδα 360 μοιρών γύρω από το τανκ. Όταν ένας εχθρός εκτοξεύει έναν πύραυλο εναντίον ενός άρματος εξοπλισμένου με «Τρόπαιο», το σύστημα ανιχνεύει και εξουδετερώνει αμέσως την απειλή εκτοξεύοντας ένα δικό του βλήμα για να κάνει τον εχθρικό πύραυλο να εκραγεί.

3. Το F-16I "Sufa"

«Τι το ιδιαίτερο έχει το F-16» ρωτάς. «Το χρησιμοποιεί ο μισός δυτικός κόσμος», λέτε. Λοιπόν, αυτό δεν είναι ένα κανονικό F-16. Αυτό είναι το F-16I «Sufa». Το «I» προστέθηκε από το Ισραήλ επειδή έχει τροποποιηθεί σε μεγάλο βαθμό για να προσαρμοστεί στις συγκεκριμένες ανάγκες της ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας. Για να γίνει το απίστευτο έργο ενός πιλότου όσο το δυνατόν πιο εύκολο και αποτελεσματικό, το F-16I έχει εξοπλιστεί με ένα υπερσύγχρονο οπλικό σύστημα, ένα ειδικά κατασκευασμένο σύστημα ραντάρ και ένα μοναδικό σύστημα κράνους που επιτρέπει στον πιλότο να εκτοξεύει όπλα σε εχθρικό αεροπλάνο χρησιμοποιώντας μόνο την όραση. Δεν είναι περίεργο που το ονομάσαμε «Σούφα», που σημαίνει «καταιγίδα» στα εβραϊκά.

4. Το «Μερκάβα IV»

Με την πρώτη ματιά, το «Merkava IV» δεν διακρίνεται από οποιοδήποτε άλλο τανκ, αλλά μερικές φορές τα βλέμματα εξαπατούν. Στην τρέχουσα έκδοσή του, το «Merkava IV» περιλαμβάνει ένα βελτιωμένο σύστημα ελέγχου πυρός με δυνατότητα άμυνας από επίθεση ελικοπτέρων, ένα ψηφιακό σύστημα διαχείρισης πεδίου μάχης και ένα πρωτοφανές σύστημα ανάρτησης και παρακολούθησης που επιτρέπει την κίνηση ακόμη και στα πιο δύσκολα εδάφη που θα αναγκάσει οποιοδήποτε άλλο τανκ να γονατίσει. Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι θεωρείται ένα από τα καλύτερα τανκς στον κόσμο.

5. Τα drones, τα μάτια των IDF

Τα μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα, γνωστά και ως UAV και drones, που επιχειρούν σε ξηρά και θάλασσα, έχουν γίνει ένα απαραίτητο εργαλείο για τον έλεγχο των δραστηριοτήτων του εχθρού. Το κύριο πλεονέκτημά τους είναι ότι επιτρέπουν στις ισραηλινές ΕΔ να δουν χωρίς να φαίνονται. Αυτά τα ρομπότ ελέγχονται εξ αποστάσεως από στρατιώτες από ασφαλές μέρος. Το «Eitan», για παράδειγμα, έχει άνοιγμα φτερών 85 πόδια, παρόμοιο με αυτό του αεροσκάφους Boeing 737. Αυτό το drone είναι ικανό να εκτελεί αποστολές μεγάλης εμβέλειας και έχει διάρκεια ζωής 36 ωρών στον αέρα χωρίς διακοπή. Το «Eitan» μπορεί να αντέξει όλες τις καιρικές συνθήκες. Είναι εξοπλισμένο με αυτόματο σύστημα απόψυξης, σύστημα απογείωσης και προσγείωσης και μπορεί να ενσωματωθεί με πολλούς αισθητήρες.

6. Το «Skylark I-LE»

Το «Skylark I-LE» είναι ένα μη επανδρωμένο εναέριο όχημα (UAV) - μικρό, ελαφρύ και σχεδόν μη ανιχνεύσιμο. Είναι αρκετά ελαφρύ για να μεταφερθεί από ένα άτομο και μπορεί να ρυθμιστεί ώστε να πετάει σε λιγότερο από 8 λεπτά. Το «Skylark» μπορεί να χειριστεί 3 ώρες μη επανδρωμένη πτήση με ζωντανό βίντεο μέρα και νύχτα, σε οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες. Αθόρυβο σαν ποντίκι και με τη θέα του γερακιού ξεδιπλώνεται και επιστρέφει γρήγορα στην αρχική του μορφή.

7. Το «Tzefa Shirion»

Αυτό το σύστημα αποτελείται από μια αλυσίδα μήκους 394 ποδιών που προωθείται από έναν πύραυλο. Όταν πέφτει στο έδαφος, προκαλεί έκρηξη ανατινάζοντας νάρκες και άλλα εκρηκτικά επιτρέπντας τον καθαρισμό δρόμων μήκους έως 394 ποδιών και πλάτους 19-26 ποδιών, εξαλείφοντας κατά συνέπεια τις νάρκες και δημιουργώντας ανοιχτά μονοπάτια για να προχωρήσουν οι στρατιώτες

8. Το σύστημα «EyeBall».

Φανταστείτε ότι ένας τρομοκράτης κρύβεται σε ένα κτίριο. Οι στρατιώτες που θα τον συλλάβουν δεν ξέρουν πού βρίσκεται ή αν είναι μόνος. Ένας από τους στρατιώτες βγάζει μια μικρή μαύρη μπάλα και την πετάει μέσα στο κτίριο. Μετά από λίγα δευτερόλεπτα, η μπάλα σταθεροποιείται και μεταδίδει μια εικόνα 360 μοιρών του δωματίου ενώ οι στρατιώτες μένουν έξω. Τώρα μπορούν να δουν και να ακούσουν όλα όσα συμβαίνουν μέσα και έχουν όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για να μπουν με ασφάλεια στο κτίριο για να συλλάβουν τον τρομοκράτη. Ελάχιστα μεγαλύτερο από μια μπάλα του τένις και εξοπλισμένο με κάμερα τελευταίας τεχνολογίας με υπέρυθρες δυνατότητες, το «Eye-Ball» βελτιώνει την απόδοση των στρατιωτών του IDF και επιβεβαιώνει συνεχώς την κατάστασή του ως μία από τις καλύτερες δυνάμεις μάχης στον κόσμο.

9. Το «Namer»

Το «Namer» που ονομάζεται επίσης Leopard, είναι ένα βαριά θωρακισμένο όχημα μάχης πεζικού που διαθέτει ένα προηγμένο σύστημα που προστατεύει το όχημα και τους στρατιώτες μέσα. Περιλαμβάνει τον περίφημο αντιπυραυλικό σύστημα «Trophy» ικανό να αναχαιτίσει αντιαρματικούς πυραύλους. Μέσα στο όχημα υπάρχουν τρεις σημαντικοί στρατιώτες: ο διοικητής, ο οδηγός και ο χειριστής όπλων.

10. Spike

Το «Spike» είναι ένας εκτοξευτής πυραύλων που αναπτύχθηκε ειδικά για τις ανάγκες του IDF. Η νεότερη έκδοση έχει 40% μείωση βάρους σε σχέση με την προηγούμενη σχεδίασή της. Τοποθετείται στον ώμο και είναι το πρώτο στο είδος του με μοναδικά χαρακτηριστικά καλύτερα εξοπλισμένο για επιχειρήσεις εδάφους. Το «Spike» μπορεί να μεταφερθεί γρήγορα και εύκολα και μπορεί να φτάσει σε στόχους με ακρίβεια από εκατοντάδες πόδια μακριά.

Tags
Back to top button