Στο greek-observatory και τις Ειδήσεις Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Αστεροσκοπείο Κρυονερίου Κορινθίας: Το μεγαλύτερο τηλεσκόπιο παγκοσμίως στην κατηγορία του (βίντεο)

Το Αστεροσκοπείο Κρυονερίου βρίσκεται σε υψόμετρο 900μ περίπου στο όρος Κυλλήνη (Ζήρεια) κοντά στο χωριό Κρυονέρι του νομού Κορινθίας. Είναι ιδιοκτησία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και ιδρύθηκε το 1972.

Αστεροσκοπείο Αθηνών: Βραβείο για το σύστημα διάγνωσης μολυσματικών ασθενειών

Όπως αναφέρει το dronedays.gr, πρόκειται για το μεγαλύτερο τηλεσκόπιο στον κόσμο στην συγκεκριμένη κατηγορία που από το 2017 έως σήμερα παρατηρεί την πτώση των παραγήινων αστεροειδών και μετερωιδών στην Σελήνη και αυτό διότι οι μεγαλύτεροι διαστημικοί οργανισμοί θέλουν να μελετήσουν αυτά τα φαινόμενα τα οποία εν δυνάμει μπορούν να γίνουν επικίνδυνα για τη γη.

Το κατοπτρικό τηλεσκόπιο, στην αρχική του διαμόρφωση, ήταν τύπου Cassegrain με πρωτεύον παραβολικό κάτοπτρο (διαμ. 1.2μ), δευτερεύον υπερβολοειδές (διαμ. 0.27μ) και εστιακό λόγο f/13. Κατασκευάστηκε και εγκαταστάθηκε το 1975. 

Τον Μάιο του 2016, το τηλεσκόπιο αναβαθμίστηκε, στο πλαίσίο το προγράμματος NELIOTA. Η αναβάθμιση περιλάμβανε την αντικατάσταση ορισμένων μηχανικών μερών του τηλεσκοπίου, ένα νέο σύστημα ελέγχου, αυτοματισμό θόλου και την εγκατάσταση ενός οργάνου Prime Focus Instrument (PFI) ικανό να προσφέρει οπτικό πεδίο (με εστιακό λόγο f/2.8) όπως απαιτείται για παρατηρήσεις των σεληνιακών προσκρούσεων (Xilouris et al. 2018).

 

Tags
Back to top button