Στο greek-observatory και τις Ειδήσεις Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ

Απόσπασμα από το περίφημο «Λεξικό της Κολάσεως»…

Ένα από τα πιο παράξενα βιβλία που έχει γραφτεί ποτέ ήταν το περίφημο «Dictionnarie Infernal» ή «Λεξικό της Κολάσεως». Ήταν ουσιαστικά ένα σύγγραμμα δαιμονολογίας, που περιέγραφε λεπτομερώς τους δαίμονες και την ιεραρχία τους.

Η πρώτη του έκδοση πραγματοποιήθηκε το 1818, ενώ η πιο διάσημη έκδοσή του ήταν εκείνη του 1863, η οποία περιελάμβανε 69 παραστατικές εικονογραφήσεις, που κυριολεκτικά προκαλούσαν τρόμο.

Ο συγγραφέας του, ο Γάλλος αποκρυφιστής Jacques Collin de Plancy, ανέφερε, μεταξύ άλλων ιδιαιτέρως περίεργων περιστατικών, κι ένα καταπληκτικό γεγονός, που ο ίδιος βεβαίωνε ως απολύτως πραγματικό.

Σύμφωνα με τον de Plancy, ο γνωστός Φλωρεντίνος Φιλόσοφος και Αστρολόγος Marsilio Ficino συνήθιζε να συζητά επί ώρες με τον αγαπημένο μαθητή του, Michele Mercati.

Σε μια από τις συζητήσεις τους αυτές κατέληξαν σε μια ιδιότυπη συμφωνία. Όποιος από τους δυο τους πέθαινε πρώτος, θα εμφανιζόταν στον άλλον, για να τον πληροφορήσει εάν πράγματι υπήρχει ζωή μετά θάνατον.

Πέρασε κάμποσος καιρός. Ένα βράδυ που ο Michele Mercati είχε μείνει μόνος του μέχρι αργά στο δωμάτιό του και μελετούσε, άκουσε έξαφνα γοργούς καλπασμούς αλόγου έξω από το παράθυρό του και τη φωνή του φίλου του, που του φώναζε:

Η αθανασία της ψυχής είναι αληθινή!

Ο Mercati άνοιξε το παράθυρό του διάπλατα, για να δει καλύτερα και διέκρινε μες στα σκοτάδια τον δάσκαλό του, τον Marsilio Ficino, ο οποίος, καβάλα πάνω σ’ ένα κάτασπρο άλογο, απομακρυνόταν καλπάζοντας.

Ο Michele Mercati του φώναξε τότε να σταθεί, μα ο δάσκαλός του εξακολούθησε τον δρόμο του, μέχρι που χάθηκε από τα μάτια του.

Ο νέος, κατάπληκτος, έτρεξε αμέσως στο σπίτι του Φιλοσόφου. Εκεί, όμως, τον πληροφόρησαν ότι ο Ficino είχε πεθάνει λίγες ώρες νωρίτερα. Ο μαθητής απόμεινε εκστασιασμένος…

Η είδηση δημοσιεύθηκε στο περιοδικό «ΜΠΟΥΚΕΤΟ», στις 08/09/1927…

Tags
Back to top button