Στο greek-observatory και τις Ειδήσεις Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Απομακρύνεται η δυνατότητα τεχνικής συμφωνίας ως τις 7 Απριλίου

Απομακρύνεται ώρα με την ώρα η δυνατότητα τεχνικής συμφωνίας ως τις 7 Απριλίου, με αποτέλεσμα το τελευταίο «σύνορο» του Eurogroup της 22ας Μαίου να αχνοφαίνεται ήδη στον ορίζοντα.

«Υπάρχει κάποιο φως» ανέφεραν νωρίτερα στο iefimerida ευρωπαϊκές πηγές, χωρίς να αφήνουν, ωστόσο, μεγάλα περιθώρια αισιοδοξίας για εντυπωσιακές εξελίξεις ως το τέλος της ημέρας, αν δεν γίνουν κάποιες θεαματικές κινήσεις κυρίως από την ελληνική πλευρά, η οποία πασχίζει να ξεφύγει από την παγίδα της πολιτικής- υποτίθεται - διαπραγμάτευσης με τους Θεσμούς, στην οποία η ίδια έσκαψε και έπεσε. Στο ίδιο μήκος κύματος και ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ πριν από λίγο σημείωσε ότι καταγράφεται πρόοδος στις συζητήσεις του Brussels Group, επιβεβαιώνοντας, όμως, ότι υπάρχει ακόμα μεγάλη απόσταση στα ζητήματα που χωρίζουν τις δύο πλευρές.

Όπως σημειώνουν άλλες ευρωπαϊκές πηγές, με δεδομένες τις μεγάλες διαφορές κυρίως στα εργασιακά και στις συντάξεις, το ζητούμενο, ρεαλιστικά, είναι ένα μίνιμουμ συμφωνίας, που θα επιτρέπει την επάνοδο στην Αθήνα των ξένων τεχνοκρατών. «Φιλοδοξία είναι να φτάσουμε τουλάχιστον σε ένα σημείο, που θα καθιστά δυνατή την εξουσιοδότηση επιστροφής των κλιμακίων στην Αθήνα» ανάφεραν χαρακτηριστικά οι εν λόγω πηγές, την ώρα που στην Αθήνα παρατηρητές, με μεγάλη εμπειρία από τις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές, τόνιζαν ότι θα ήταν σαφής ένδειξη προόδου η επιστροφή των τεχνικών κλιμακίων την επόμενη εβδομάδα, κάτι που προς το παρόν δεν φαίνεται.

Το ραντεβού της 7ης Απριλίου ήταν εκ προοιμίου εξαιρετικά φιλόδοξος στόχος, από τη στιγμή που οι δύο πλευρές δεν είχαν καταφέρει να συγκλίνουν στα μεγάλα και δύσκολα θέματα πριν από το Eurogroup της Δευτέρας κι ως εκ τούτου η άτυπη Σύνοδος των υπουργών Οικονομικών στη Μάλτα σε περίπου δύο εβδομάδες θα κρίνει αν ως τότε έχει επιτευχθεί τέτοια πρόοδος, που να δίνει το δικαίωμα προσδοκίας οριστικής τεχνικής συμφωνίας στις 22 Μαίου.

Σημειωτέον, ότι ο «φορτωμένος» Απρίλιος, πέρα από τις ανακοινώσεις της Eurostat για το πλεόνασμα του 2016, την Εαρινή Σύνοδο του ΔΝΤ και τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία, φέρνει και την πρώτη «βαριά» δανειακή υποχρέωση ύψους 1,4 δις ευρώ για ομόλογα που εξακολουθεί να διατηρεί στο χαρτοφυλάκιο της η ΕΚΤ και το Ευρωσύστημα. Το επόμενο κρίσιμο ραντεβού είναι στα μέσα Ιουλίου, όταν λήγουν ομόλογα και δόσεις δανείων ύψους 6,3 δις ευρώ σε ιδιώτες, ΕΚΤ, ΔΝΤ.

Tags
Back to top button