Στο greek-observatory και τις Ειδήσεις Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Αποκάλυψη! Η Ινδία προσέφερε ανεπίσημα στην Ελλάδα τον πύραυλο Κρουζ (LR-LACM) που θα άλλαζε τα δεδομένα στο Αιγαίο-Μικρά Ασία

Η Ινδία προσέφερε ανεπίσημα στην Ελλάδα τον πύραυλο Κρουζ μεγάλης εμβέλειας για επίθεση ξηράς (LR-LACM) ο οποίος θα προκαλούσε σοκ και δέος στην Άγκυρα 100%, σύμφωνα με ινδικό

Πριν μερικές ημέρες είχαμε την επίσημη επίσκεψή του στην Ελλάδα, του Αρχηγού του Επιτελείου Αεροπορίας της Ινδικής Πολεμικής Αεροπορίας, Πτεράρχου  AP Singh, ο οποίος συναντήθηκε με τον Έλληνα ομόλογο του, ενώ  μοιράστηκε χρόνο στον προσομοιωτή Rafale,ι συνομιλώντας με το ελληνικό πλήρωμα και το προσωπικό, ενισχύοντας τους δεσμούς με την ελληνική Πολεμική Αεροπορία, σε όλα τα ζητήματα.

Στην πρόσφατη αμυντική έκθεση DEFEA-25 στην Αθήνα, η Ινδία παρουσίασε το πύραυλο τύπου Κρουζ μακρού βεληνεκούς  (LR-LACM), ο οποίος θα ήταν κεντρικό ορόσημο στο αναβαθμισμένο πλέον ελληνικό πυραυλικό οπλοστάσιο.

Στην πρόσφατη αμυντική έκθεση DEFEA-25 στην Αθήνα, οι Ινδοί αξιωματούχοι της εταιρείας εξέφρασαν τον ενθουσιασμό τους για την δυνατότητα συνεργασίας με άλλες χώρες και την Ελλάδα  φυσικά.

Κρέμασε στα "μανταλάκια" τους μεγαλοοφειλέτες του Δημοσίου η ΑΑΔΕ! "Φόρα παρτίδα" ονόματα, διευθύνσεις και εκατ.σε χρέη

Η παρουσίαση του πυραύλου τύπου Κρουζ μακρού βεληνεκούς  (LR-LACM) θα ήταν μια τεράστια καινοτομία στις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις , που θα είχαν την δυνατότητα άμεσων πληγμάτων σε περίπτωση ελληνοτουρκικού πολέμου για παράδειγμα, όλων των τουρκικών αεροδρομίων, βάσεων ραντάρ, συστημάτων αεράμυνας κά.

Με ικανό αριθμό πυραύλων αυτού του τύπου, και παράλληλη δράση της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας με αεροσκάφη RAFAL -F-16 VIPER, η Τουρκία θα πάθαινε ότι έπαθε το Ιράν, που απώλεσε ολόκληρη την αεράμυνα του στις πρώτες 18 ώρες της ισραηλινής επίθεσης.  

Κατασκευασμένος  από τον ινδικό οργανισμό έρευνας και τεχνολογίας (DRDO), ο πύραυλος (LR-LACM), αποκαλύπτει τα νέα επιτεύγματα στο ινδικό οπλοστάσιο, και τις προθέσεις του Νέου Δελχί στον νέο υπό διαμόρφωση κόσμο.

Ο LR-LACM είναι ένα όπλο μεγάλης ακρίβειας για χερσαίες ή ναυτικές πλατφόρμες εκτόξευσης του, με βεληνεκές 1500 χλμ αν εκτοξευθεί από την στεριά και 1000 χλμ , αν εκτοξευθεί από Πολεμικό πλοίο. 

Έχει δυνατότητες χρήσης  για κάλυψη πολλών αποστολών σε περίπτωση πολεμικής σύρραξης, είναι ένα όπλο ακριβείας, με δυνατότητα να “φοράει” είτε συμβατικές , είτε πυρηνικές κεφαλές, προσφέροντας ευελιξία, σε τακτικές ή στρατηγικές αποστολές.

Διαθέτει προηγμένο σύστημα καθοδήγησης, με αιχμή την αποτελεσματικότητα, ενώ έχει την ικανότητα να κάνει απίστευτους ελιγμούς, αποφεύγοντας και υπερνικώντας τα πιο σύγχρονα αντιπυραυλικά συστήματα της εχθρικής Αεράμυνας.

Ο ινδικός πύραυλος τύπου Κρουζ πέρασε όλα τα τεστ με επιτυχία τον Νοέμβριο του 2024,  και είναι το καμάρι του ινδικού οργανισμού (DRDO), αξιολογώντας τις δυνατότητες του και κυρίως την αποτελεσματικότητα του.

Το μεγάλο φαγοπότι του ΟΠΕΚΕΠΕ! Αποκαλύψεις για το κύκλωμα των «Μαϊμού» επιδοτήσεων και η σοκαριστική αλληλογραφία ελεγκτών (βίντεο)

Τώρα ετοιμάζεται μια νέα δοκιμαστική εκτόξευση με στόχο να τεθεί σε επιχειρησιακή λειτουργία από τις Ινδικές Ένοπλες Δυνάμεις, μέχρι το τέλος του 2025.

Αυτό λαμβάνει χώρα, υπό το πρίσμα των απαιτήσεων της χώρας σε όπλα αιχμής, σε άμεση απάντηση της γεωπολιτικής και στρατιωτικής καταστάσεως στην περιοχή.

Ο πύραυλος έχει την φονική δυνατότητα καταστροφής στρατιωτικών υποδομών πολύ βαθιά στο εχθρικό έδαφος, ενώ για το Ινδικό πολεμικό Ναυτικό, δίνει την δυνατότητα πυραυλικών χτυπημάτων πέρα από τον ορίζοντα, στο πεδίο του Ινδικού Ωκεανού.

Η απόκτηση στρατηγικών όπλων, όπως έδειξε και η πρόσφατη ολιγοήμερη πολεμική σύγκρουση Ισραήλ και Ιράν, είναι πλέον κάτι παραπάνω από επιτακτική, όχι για λόγους εντυπωσιασμού, αλλά για την εξουδετέρωση καίριων υποδομών του εχθρού σε περίπτωση γενικού πολέμου.  

Tags
Back to top button