Στο greek-observatory και τις Ειδήσεις Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Από το Άγιον Όρος στη Βουλή: Η νέα στρατηγική του Μαξίμου

Η αυστηροποίηση της μεταναστευτικής πολιτικής από την κυβέρνηση Μητσοτάκη αντανακλά μια ευρύτερη στρατηγική στροφή προς τα πατριωτικά ακροατήρια. Η πορεία αυτή ξεκίνησε με την παραίτηση του Αλέξη Πατέλη, συνεχίστηκε με την καταδίκη της «woke» ιδεολογίας από τον πρωθυπουργό και ενισχύθηκε με την τοποθέτηση του Μάκη Βορίδη και στη συνέχεια του Θάνου Πλεύρη στο υπουργείο Μετανάστευσης.

Η πρόσφατη επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Άγιον Όρος και η συνάντησή του με τον ηγούμενο Εφραίμ στο Βατοπέδι, σύμφωνα με την εφημερίδα Απογευματινή, ολοκληρώνουν αυτή τη στρατηγική μετατόπιση. Η κυβέρνηση φαίνεται να αφουγκράζεται τις κοινωνικές αντιδράσεις, ιδιαίτερα για την αυξημένη είσοδο παράτυπων μεταναστών, κυρίως στην Κρήτη, και επιχειρεί να εκφράσει τη σχετική πλειοψηφία.

Παράλληλα, αξιοποιεί τις εσωτερικές αντιφάσεις στο ΠΑΣΟΚ και την περιορισμένη απήχηση των δικαιωματικών τοποθετήσεων από ΣΥΡΙΖΑ, Νέα Αριστερά και Πλεύση Ελευθερίας.

Πολιτικές διεργασίες και φημολογούμενη επανεμφάνιση Σαμαρά

Η πολιτική αυτή εξελίσσεται εν μέσω έντονων διεργασιών στο πολιτικό σκηνικό και φημών για επανεμφάνιση του Αντώνη Σαμαρά. Η κυβέρνηση και ο ίδιος ο πρωθυπουργός εμφανίζονται έτοιμοι να προσαρμοστούν στις απαιτήσεις της εποχής και των κοινωνικών πλειοψηφιών.

Δηλώσεις Πλεύρη για τη νέα ρύθμιση

Ο υπουργός Μετανάστευσης Θάνος Πλεύρης χαρακτήρισε τη νέα ρύθμιση «απολύτως σταθμισμένη», σημειώνοντας ότι η Κομισιόν είναι ενήμερη. Αναφερόμενος σε ενστάσεις περί αντισυνταγματικότητας, δήλωσε πως «προχωρούμε σε προδήλως πιο ήπιο μέτρο» και ότι «συντρέχουν οι συνθήκες» χωρίς να απαιτείται ενεργοποίηση του άρθρου 15 της ΕΣΔΑ.

Αντιδράσεις κομμάτων

Η αντιπολίτευση αντέδρασε έντονα:

  • Ο Γιώργος Ψυχογιός (ΣΥΡΙΖΑ) έκανε λόγο για «παράνομες πρακτικές» και «θεσμικό ρατσισμό».
  • Η Διαμάντω Μανωλάκου (ΚΚΕ) κατήγγειλε την τροπολογία ως «άγρια, απάνθρωπη και ρατσιστική».
  • Ο Κωνσταντίνος Χήτας (Ελληνική Λύση) δήλωσε: «Πρόκειται για μισό βήμα, αλλά θα το κάνουμε».
  • Η Πέτη Πέρκα (Νέα Αριστερά) μίλησε για «ακροδεξιά επιλογή».
  • Ο Μακάριος Λαζαρίδης (ΝΔ) απάντησε πως πρόκειται για «κυριαρχικό δικαίωμα» και «συνταγματική υποχρέωση», κάνοντας λόγο για «ασύμμετρη απειλή» και «υβριδικό πόλεμο».
Tags
Back to top button