Στο greek-observatory και τις Ειδήσεις Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Άπαχη πρωτεΐνη: Οι δύο τοπ τροφές για απώλεια βάρους και αύξηση της μυϊκής μάζας

Οι τροφές με άπαχη πρωτεΐνη προσελκύουν το ενδιαφέρον όσων προσέχουν την διατροφή τους και ακολουθούν δίαιτες για απώλεια βάρους ή αύξηση της μυϊκής μάζας.

Αυτός είναι και ο λόγος που πολλοί τρώνε σνακ με άπαχη πρωτεΐνη, πίνουν ροφήματα άπαχης πρωτεΐνης ή την προσθέτουν σε μορφή σκόνης σε smoothies, φαγητά και επιδόρπια.

Σε αντίθεση με άλλα θρεπτικά συστατικά, η άπαχη πρωτεΐνη είναι πολύ αποτελεσματική στην απώλεια κιλών.

Ο βασικός λόγος είναι ότι προκαλεί αίσθημα κορεσμού και δεν αισθάνεστε πείνα για αρκετές ώρες μετά την κατανάλωσή της.

Παράλληλα, βοηθά στην αποκατάσταση των μυών και την παραγωγή ορμονών.

Αν θέλετε να αυξήσετε την πρόσληψη πρωτεΐνης, πρέπει να γνωρίζετε ότι δεν είναι όλες οι πρωτεϊνούχες τροφές ίσης αξίας.

Κάποιες τροφές, όπως το κόκκινο κρέας, συνδέονται με καρδιακές παθήσεις, ενώ στην επεξεργασμένη μορφή τους (π.χ. αλλαντικά) με αρκετές μορφές καρκίνου.

Η πρωτεΐνη που προέρχεται από τροφές μη ζωικής προέλευσης είναι λιγότερη από αυτή που παίρνουμε από το κρέας ή μπορεί να συνδέεται με κάποιες αλλεργίες (π.χ. πολλοί άνθρωποι είναι αλλεργικοί στη σόγια).

Στήθος κοτόπουλου (ψητό, χωρίς την πέτσα) – Μέγεθος μερίδας: 100 γραμμάρια μαγειρεμένο – Θερμίδες ανά μερίδα: 165 – Πρωτεΐνη ανά μερίδα: 31 γραμμάρια – Λιπαρά ανά μερίδα: 3,5 γραμμάρια

Γαλοπούλα (ψητή, χωρίς την πέτσα) – Μέγεθος μερίδας: 100 γραμμάρια μαγειρεμένη – Θερμίδες ανά μερίδα: 159 – Πρωτεΐνη ανά μερίδα: 29 γραμμάρια – Λιπαρά ανά μερίδα: 3,8 γραμμάρια Είναι πλούσια σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, χολίνη, σελήνιο και ψευδάργυρο. Προσοχή: Μην μπερδεύετε το στήθος γαλοπούλας που θα φτιάξετε μόνοι σας με το έτοιμο στήθος γαλοπούλας (αλλαντικά), που είναι πλούσιο σε αλάτι και νιτρικά άλατα, τα οποία έχουν συνδεθεί με αυξημένο κίνδυνο καρκίνου.

Tags
Back to top button