Με το προεδρείο του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών Ελλάδας (ΣΕΠΕ) συναντήθηκε σήμερα, Πέμπτη 11 Μαΐου, ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αρμόδιος για θέματα Ενιαίας Ψηφιακής Αγοράς, Άντρους Άνσιπ.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν κρίσιμα ζητήματα που αφορούν στον κλάδο της Ψηφιακής Τεχνολογίας καθώς και τους τρόπους με τους οποίους οι Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών μπορούν να συμβάλλουν στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.
Από την πλευρά του ο ΣΕΠΕ υποστήριξε ότι η ψηφιακή τεχνολογία αποτελεί στρατηγικό πυλώνα για την ανάπτυξη της χώρας, καθώς παρέχει τη δυνατότητα αναμόρφωσης της ελληνικής οικονομίας και την αντιμετώπιση σημαντικών κοινωνικών προκλήσεων, προωθώντας την καινοτομία, ενισχύοντας την ψηφιακή παιδεία, ενθαρρύνοντας τις επενδύσεις και παράλληλα δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας. Η επίτευξη των παραπάνω στόχων θα είναι δυνατή μέσω πέντε στρατηγικών αξόνων, όπως την πλήρη αξιοποίηση της ψηφιακής τεχνολογίας στον ιδιωτικό τομέα, τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας της ελληνικής διοίκησης αξιοποιώντας τις ΤΠΕ, την υιοθέτηση της τεχνολογίας και της καινοτομίας από τους πολίτες καθώς και την ανάπτυξη μιας ισχυρής βιομηχανίας ψηφιακής τεχνολογίας, υποστήριξε το προεδρείο της ΣΕΠΕ κατά τη διάρκεια της συνάντησης.
Από την πλευρά του, ο κ.'Ανσιπ εξέφρασε την ταύτιση απόψεων των δύο πλευρών σχετικά με τη στρατηγική τοποθέτηση του κλάδου ψηφιακής τεχνολογίας στο επίκεντρο της ελληνικής οικονομίας.
«Η δημιουργία μιας ψηφιακής ενιαίας αγοράς κρίνεται απαραίτητη, ώστε να καταστήσει την Ευρώπη ηγέτιδα δύναμη και να βελτιώσει αποτελεσματικά την ποιότητα ζωής των πολιτών. Η Ελλάδα πρέπει να αξιοποιήσει το υψηλού επιπέδου ανθρώπινο δυναμικό που διαθέτει, τα "καλά παραδείγματα" δράσεων που έχει υλοποιήσει, καθώς και τις βέλτιστες και δοκιμασμένες πρακτικές άλλων ευρωπαϊκών χωρών, ώστε να προχωρήσει στον ψηφιακό μετασχηματισμό που έχει ανάγκη τόσο η ελληνική οικονομία όσο και η κοινωνία», δήλωσε κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο πρόεδρος ΔΣ του ΣΕΠΕ, κ. Αναστάσιος Τζήκας, ο οποίος υπογράμμισε ότι η ελληνική οικονομία πρέπει να εισέλθει σε μια νέα φάση επανεκκίνησης, με την τεχνολογία να αποτελεί μονόδρομο σε αυτή την προσπάθεια ανάκαμψης της χώρας.
«Η ψηφιακή οικονομία δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας, με έμφαση στην εξωστρέφεια και καινοτομία των ελληνικών επιχειρήσεων και την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της χώρας. Σε αυτό το πλαίσιο η Πολιτεία πρέπει να προχωρήσει στις απαραίτητες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, που θα δημιουργήσουν ένα σύγχρονο ψηφιακό κράτος καθώς και ένα νέο παραγωγικό μοντέλο με βασικό άξονα την ψηφιακή οικονομία», δήλωσε ο κ. Τζήκας.