Στο greek-observatory και τις Ειδήσεις Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Aναβίωσε και φέτος το εντυπωσιακό πασχαλινό έθιμο του Ρουκετοπόλεμου στην Χίο

Το εντυπωσιακό πασχαλινό έθιμο του Ρουκετοπόλεμου αναβίωσε και φέτος το Μεγάλο Σάββατο στον Βροντάδο της Χίου, συγκεντρώνοντας πλήθος θεατών από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Οι ρουκετατζήδες των δύο εκκλησιαστικών ενοριών, της Παναγίας Ερειθιανής και του Αγίου Μάρκου, ξεκίνησαν τις προετοιμασίες τους από νωρίς το βράδυ, με τις πρώτες δοκιμαστικές ρίψεις να πραγματοποιούνται γύρω στις 9:30 μ.μ.

Το αποκορύφωμα του εθίμου σημειώθηκε λίγο πριν τα μεσάνυχτα, κατά τη διάρκεια της Ανάστασης, όταν χιλιάδες ρουκέτες φώτισαν τον ουρανό, δημιουργώντας ένα φαντασμαγορικό θέαμα.

Ο Ρουκετοπόλεμος, με τις ρίζες του να χάνονται στα βάθη των αιώνων, συνεχίζει να αποτελεί ένα από τα πιο χαρακτηριστικά και εντυπωσιακά έθιμα του ελληνικού Πάσχα, προσελκύοντας κάθε χρόνο χιλιάδες επισκέπτες που επιθυμούν να ζήσουν από κοντά αυτή τη μοναδική εμπειρία στο νησί της Χίου.

 

Tags
Back to top button