Στο greek-observatory και τις Ειδήσεις Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Ανακαλύφθηκε νέο είδος σαλιγκαριού - Πήρε το όνομα του Πικάσο

Ένα μικροσκοπικό νέο είδος σαλιγκαριού με ιδιαίτερο κέλυφος ανακαλύφθηκε πρόσφατα στη Νοτιοανατολική Ασία από βιολόγους που αποφάσισαν να του δώσουν το όνομα του διάσημου ζωγράφου Πάμπλο Πικάσο.

Με μέγεθος μόλις 3 χιλιοστά, το κέλυφος του σαλιγκαριού ήταν η έμπνευση για το όνομα του καθώς φαίνεται να ενσωματώνει τις αρχές του κυβισμού.

Επικεφαλής της διεθνούς ομάδας βιολόγων ήταν ο Σέρβος διδακτορικός φοιτητής Vukašin Gojšina και ο Ούγγρος επιβλέπων καθηγητής του, Dr. Barna Páll-Gergely. Μαζί με εμπειρογνώμονες και επιστήμονες, μελετούσαν την ποικιλότητα των σαλιγκαριών στα δάση της Νοτιοανατολικής Ασίας, όταν το είδος, άγνωστο μέχρι πρότινος στην επιστήμη, τράβηξε την προσοχή τους.

Εξήγησαν ότι, σε αντίθεση με τα περισσότερα σαλιγκάρια, το Anauchen picasso έχει σπείρες που είναι γωνιακά ορθογώνιες που, σύμφωνα με τους επιστήμονες, το κάνουν να μοιάζει «σαν να είναι κυβιστικό».

«Αν και το μέγεθος του κελύφους αυτών των σαλιγκαριών είναι μικρότερο από 5 χιλιοστά, είναι πραγματικές πανέμορφα!» δήλωσε ο Dr. Páll-Gergely.

«Τα κελύφη τους παρουσιάζουν εξαιρετική πολυπλοκότητα. Για παράδειγμα, το άνοιγμα -το «άνοιγμα» του κελύφους- είναι οπλισμένο με αγκάθια που μοιάζουν με δόντια, τα οποία είναι πιθανότατα χρήσιμα κατά των θηρευτών».

Τα ευρήματα της ερευνητικής ομάδας δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό ZooKeys σε ένα άρθρο 300 σελίδων που περιλάμβανε τις περιγραφές 46 νέων ειδών μικροσαλιγκαριών από την Καμπότζη, τη Μιανμάρ, το Λάος, την Ταϊλάνδη και το Βιετνάμ.

Tags
Back to top button