Στο greek-observatory και τις Ειδήσεις Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ

Ανακάλυψη ανθρώπινου κρανίου τόσο παλαιού, που δεν μπορούσε να το εξηγήσει η Επιστήμη…

Το 1930, μια αμερικανική εταιρία πετρελαίου, η οποία διενεργούσε βαθύτατες εκσκαφές στην περιφέρεια των φρεάτων της στο Τέξας των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, βρήκε ένα στρώμα σκληρότατης λίθινης πλάκας, το οποίο και το καθάρισε από το μαλακό χώμα, που το κάλυπτε σε ακτίνα 500 μέτρων.

Κατά τη διαδικασία αυτή, οι μηχανικοί παρατήρησαν την ύπαρξη μιας παράξενης οστέινης μάζας. Αφού αρχικά αφαίρεσαν το χώμα με μεγάλη προσοχή, εξέτασαν το εύρημα αυτό με τη χρήση μικροσκοπίου και είδαν ότι τόσο οι κοιλότητες, όσο και οι προεξοχές του ανταποκρίνονταν προς το σχήμα και τις λεπτομέρειες των κοιλοτήτων ανθρώπινου κρανίου.

Επειδή, εν τούτοις, πραγματοποιούσαν εκσκαφές σε τέτοιο βάθος, τα γεωλογικά τους ευρήματα χρονολογούνταν πριν από τουλάχιστον 115 εκατομμύρια χρόνια. Επομένως, δεν μπορούσε να εξηγηθεί με κανέναν τρόπο η ύπαρξη ανθρώπινου κρανίου μέσα στην παλαιότατη αυτή λίθινη πλάκα.

Εν κατακλείδι, η ανακάλυψη ανθρώπινου κρανίου τόσο παλαιού, δεν μπορούσε να εξηγηθεί από την Επιστήμη, καθώς ο πρώτος άνθρωπος στη Γη έχει ηλικία μόλις 11 εκατομμυρίων ετών. Ίσως το μυστήριο της προέλευσής ενός τόσο πανάρχαιου ανθρώπινου κρανίου λυνόταν μέσω της πολυαναμενόμενης χημικής ανάλυσης των ειδικών επιστημόνων, που δήλωναν κατάπληκτοι από την παράξενη αυτή ανακάλυψη.

Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΕΘΝΟΣ», στις 01/11/1930…

Tags
Back to top button