Στο greek-observatory και τις Ειδήσεις Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ

Ανακάλυψη αγγείου με ρωμαϊκά νομίσματα στον Παναμά…

Στις αρχές του 19ου αιώνα, ο Βαυαρός φυσιολόγος E. L. Autenrieth, ο οποίος περιηγούνταν στη Νέα Γρανάδα, δηλαδή σε μια περιοχή που τότε περιλάμβανε τμήμα του Παναμά, της Κολομβίας, του Περού, της Βραζιλίας και άλλων νοτιοαμερικανικών χωρών, πραγματοποίησε ανασκαφή κοντά στον Ισθμό του Παναμά, όπου προέβη σε μια συγκλονιστική ανακάλυψη.Η σκαπάνη του Βαυαρού επιστήμονα ανέσυρε στο φως ένα αρχαίο πήλινο αγγείο, το οποίο περιείχε 364 ρωμαϊκά νομίσματα της τρίτης και τέταρτης χριστιανικής εκατονταετηρίδας, που έφεραν τις εγχάρακτες μορφές των Αυτοκρατόρων Μαξιμιανού, Διοκλητιανού και Κωνσταντίνου του Α’.Θεωρήθηκε πιθανό ότι κάποιος Ισπανός, από τους πρώτους εποίκους της πόλης του Παναμά, αρχαιολόγος ή νομισματολόγος, είχε θάψει τη συλλογή του στο συγκεκριμένο σημείο, προκειμένου να σώσει τον θησαυρό του, όταν η πόλη λεηλατήθηκε και καταστράφηκε κατόπιν από τον διαβόητο Ουαλό πειρατή Henry Morgan, κατά το έτος 1671.Ωστόσο, υπήρξαν και μερικοί που εξέφραζαν μια κάπως αποτετολμημένη υπόθεση και αναρωτιούνταν μήπως ο ένδοξος θεμελιωτή της Κωνσταντινούπολης, ο Μέγας Κωνσταντίνος, γνώριζε ήδη για την ύπαρξη του Νέου Κόσμου από τον 3ο αιώνα μ.Χ.Η είδηση δημοσιεύθηκε στο περιοδικό “ΠΑΝΔΩΡΑ”, στις 01/07/1853…
Tags
Back to top button