Στο greek-observatory και τις Ειδήσεις Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Αλλάζουν όλα σε Αιγαίο & Α. Μεσόγειο: Τα ''μυστικά'' όπλα των Rafale

H έγκριση με ευρεία συνεννόηση από την Βουλή της προμήθειας της χώρα μας από την Γαλλία συνολικά 18 αεροσκαφών 4+ γενιάς, Rafale, στέλνει ισχυρό μήνυμα ενότητας και αποφασιστικότητας του πολιτικού κόσμου της χώρας προς κάθε κατεύθυνση.

Η ενίσχυση της Πολεμικής Αεροπορίας με 18 ‘’RAFALE’’ μαζί με τα προηγμένα όπλα τους που αλλάζει άμεσα τα επιχειρησιακά δεδομένα.

Πέραν των γνωστότερων οπλικών και άλλων συστημάτων που διαθέτει το υπερσύγχρονο γαλλικό μαχητικό αεροσκάφος Rafale έχει και άλλους «άσους» που θα συμβάλουν στη «θωράκιση» του Αιγαίου και της ευρύτερης περιοχής, δίνοντας στρατηγική υπεροχή στην Πολεμική Αεροπορία της χώρας μας.  

Ο αισθητήρας υπερήχων (OSF) που έχει στο ρύγχος του που επιτρέπει στο μαχητικό να εγκλωβίζει παθητικά τους εχθρικούς στόχους. Δηλαδή πετάει με κλειστό ραντάρ, άρα είναι αόρατο για τα εχθρικά αεροσκάφη, εντοπίζει με τον αισθητήρα υπερήχων το εχθρικό σκάφος και βάλλει εναντίον του χωρίς μάλιστα ο πιλότος του να το γνωρίζει, καταρρίπτεται χωρίς να το καταλάβε. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το επόμενο σύστημα είναι το ραντάρ ηλεκτρονικής σάρωσης AESA. Έχει δυνατότητα να παρακολουθεί και να εγκλωβίζει 40 στόχους την ιδία στιγμή, και μάλιστα έχει δυνατότητα να πλήξει τους οχτώ πιο επικίνδυνους ταυτόχρονα σχεδόν. 

Παράλληλα, η σύζευξη δεδομένων (link 16) του επιτρέπει να διαμορφώνει μια ενοποιημένη εικόνα του πεδίου της μάχης την οποία μοιράζει σε όλες τις πλατφόρμες, στα F-16 Viper, στα επίγεια και ιπτάμενα ραντάρ, στις φρεγάτες που θα αποκτήσει το Πολεμικό Ναυτικό μπορεί να έχουν κλειστά ραντάρ και να παίρνουν εικόνα μόνο από το link. 

Τέλος, το σύστημα αυτοπροστασίας Spectra που «τυφλώνει» όχι μόνο τα εχθρικά συστήματα αεράμυνας αλλά και εχθρικά μαχητικά. Δεν είναι εύκολο να εγκλωβιστεί ακόμα και από το αντιαεροπορικό σύστημα S-400, ποσω μάλλον όταν πετάει σε περιοχή μακριά από τον εχθρό, διότι με τα όπλα που έχει μπορεί να καταρρίπτει αεροσκάφη ακόμα κι από απόσταση 60 χιλιομέτρων.  

Tα πρώτα 6 μεταχειρισμένα αεροσκάφη θα αρχίσουν να παραλαμβάνονται κατά πάσα πιθανότητα από τον Ιούλιο με ρυθμό 1 ανά μήνα. Σε ότι αφορά τα 6 καινούρια αεροσκάφη προβλέπεται να παραληφθούν την Άνοιξη του 2022, ενώ τα τελευταία έξι μεταχειρισμένα θα παραληφθούν στις αρχές του 2023. 

Επόμενο βήμα τώρα είναι να δημοσιευθούν οι συμβάσεις στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ) κι εν συνεχεία θα προωθηθούν στο Ελεγκτικό Συνέδριο για προσυμβατικό έλεγχο. Στη συνέχεια αναμένονται οι σχετικές υπογραφές και η επικύρωση των συμβάσεων από τη Βουλή.

Αμέσως μετά την έγκριση και την υπογραφή της σύμβασης, οι πρώτοι πιλότοι και τεχνικοί της Πολεμικής Αεροπορίας ταξιδεύουν στη Γαλλία για εκπαίδευση. Αυτό, σύμφωνα με πληροφορίες προβλέπεται να γίνει περίπου στο δεύτερο μισό του Φεβρουαρίου.​

 

Tags
Back to top button