Στο greek-observatory και τις Ειδήσεις Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Αλάτι: Πώς να καταλάβετε αν καταναλώνετε πολύ - Αυτά είναι τα σημάδια

Ως γνωστόν, το αλάτι αποτελεί ένα ιδιαίτερα κοινό συστατικό στη διατροφή μας.

​Το προσθέτουμε στο φαγητό όταν μαγειρεύουμε, το βρίσκουμε σε συσκευασμένα τρόφιμα και έτοιμα γεύματα ή απαντάται φυσικά σε τροφές όπως τα θαλασσινά και το αυγό.

Η υπερβολική κατανάλωση αλατιού έχει πληθώρα αρνητικών επιπτώσεων στον οργανισμό. 

1. Έλλειψη συγκέντρωσης: Σύμφωνα με καναδική μελέτη σε 1.200 ανθρώπους, μια διατροφή πλούσια σε αλάτι συνδέεται με χειρότερες πνευματικές επιδόσεις, αποδυνάμωση της μνήμης και μειωμένη ικανότητα συγκέντρωσης.

2. Έντονη δίψα: Το αλάτι διαταράσσει την ισορροπία υγρών στο σώμα και η δίψα είναι το «σήμα» που στέλνει ο οργανισμός μας για να μας κινητοποιήσει να την αποκαταστήσουμε πίνοντας νερό και φυσικά για να μειώσουμε την πρόσληψη αλατιού.

3. Πρήξιμο: Ως γνωστόν, το αλάτι συμβάλλει στην κατακράτηση υγρών και κατ’ επέκταση στην εκδήλωση πρηξίματος σε διάφορα σημεία του σώματος, κυρίως στην περιοχή της κοιλιάς και στα άκρα.

4. Προβλήματα στα νεφρά: Μια διατροφή με πολύ αλάτι επιβαρύνει τη λειτουργία των νεφρών κι αυτό γιατί προωθεί τη συσσώρευση πρωτεϊνών στα ούρα. Τα αυξημένα επίπεδα πρωτεϊνών στα ούρα, κατάσταση γνωστή ως πρωτεϊνουρία, αποτελεί βασικό παράγοντα κινδύνου για τη νεφροπάθεια και κυρίως για τις πέτρες στα νεφρά.

5. Στομαχόπονος: Σύμφωνα με μελέτη στην επιθεώρηση Infection and Immunity, η υπερβολική κατανάλωση αλατιού μπορεί να οδηγήσει στο πεπτικό έλκος, κατάσταση ιδιαίτερα επίπονη που χαρακτηρίζεται από τον σχηματισμό ανοιχτών πληγών στο τοίχωμα του στομάχου.

6. Ανεβασμένη πίεση: Σύμφωνα με την Αμερικανική Ένωση Καρδιολογίας, η καθημερινή κατανάλωση αλατιού δεν πρέπει να ξεπερνά τα 1.500 mg ώστε να αποφευχθεί η υπέρταση και να μειωθεί ο κίνδυνος καρδιοπάθειας.

Tags
Back to top button