Το ποσοστό επιβίωσης των ασθενών που πάσχουν από τον πιο θανατηφόρο τύπο καρκίνου μπορεί να προβλέψει η Τεχνητή Νοημοσύνη σύμφωνα με επιστήμονες, σύμφωνα με το
Ερευνητές στο King's College του Λονδίνου εκπαίδευσαν ένα μοντέλο AI για να καθορίσουν εάν οι άνθρωποι που διαγνώστηκαν με γλοιοβλάστωμα θα ζούσαν για τουλάχιστον οκτώ μήνες μετά την ακτινοθεραπεία, επιτρέποντας στους γιατρούς να εξετάσουν άλλες θεραπείες αν η ακτινοθεραπεία δεν επαρκούσε.
Mea culpa από τον Αμερικανό υπ. Άμυνας: Ζητά συγγνώμη από τον Μπάιντεν και τον λαό που απέκρυψε ότι έχει καρκίνο
Ο μέσος χρόνος επιβίωσης από γλοιοβλάστωμα είναι 12 έως 18 μήνες – μόνο το 25% των ασθενών επιβιώνει περισσότερο από ένα χρόνο και μόλις το 5% των ασθενών επιβιώνει περισσότερο από πέντε χρόνια.
Η Τεχνητή Νοημοσύνη εκπαιδεύτηκε με ένα σύνολο δεδομένων από 10.000 μαγνητικές τομογραφίες διαφορετικών τύπων καρκίνου.
Το βρετανικό Εθνικό Ίδρυμα Έρευνας για τον Καρκίνο - το οποίο χρηματοδοτεί την έρευνα για τους καρκίνους - σημειώνει ότι τα γλοιοβλαστώματα είναι η «πιο θανατηφόρα μορφή καρκίνου του εγκεφάλου». Αναπτύσσεται όταν τα κύτταρα που υποστηρίζουν τα νεύρα στον εγκέφαλο αρχίζουν να διαιρούνται ανεξέλεγκτα. Τα ταχέως αναπτυσσόμενα κύτταρα εισβάλλουν στον κοντινό εγκεφαλικό ιστό, καθιστώντας δύσκολη την αφαίρεσή τους, αλλά γενικά δεν εξαπλώνονται σε άλλες περιοχές του σώματος.