Αναφερόμενος στις εξελίξεις στο Ισραήλ και την ευρύτερη περιοχή, ο κ. Bitton έκανε λόγο για έναν «θρησκευτικό πόλεμο, τον χειρότερο που μπορεί κανείς να φανταστεί». Σημείωσε ότι δεν υπάρχει θέμα ρατσισμού καθώς, όπως είπε, στο Ισραήλ δεν υπάρχει πολιτική φυλετικού διαχωρισμού, ανέφερε ότι η χώρα του δεν μπορεί να δεχτεί απειλή στα σύνορά της και πρόσθεσε πως «αυτό που συνέβη στις 7 Οκτωβρίου πρέπει κανείς να είναι Ισραηλινός για να το καταλάβει».
Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ Bitton sχολίασε, ακόμη, πως το χειρότερο αυτή τη στιγμή είναι ο αντισημιτισμός που, όπως είπε, εκδηλώνεται παντού και αυτό μας πηγαίνει πίσω στο παρελθόν. «Έτσι αυτή τη φορά η κυβέρνηση του Ισραήλ αποφάσισε να μην συμβεί αυτό ξανά ποτέ με όλα τα απαραίτητα μέσα» πρόσθεσε.
Ο Cobi Bitton δήλωσε: «ελπίζουμε ότι με τη βοήθεια της διεθνούς κοινότητας και των Ηνωμένων Εθνών, που δεν είναι καθόλου αντικειμενικά, μαζί και με την παλαιστινιακή αρχή θα είναι εφικτός ο έλεγχος της Γάζας».
Το προφίλ των Ισραηλινών επενδυτών στην ελληνική αγορά ακινήτων
Μιλώντας νωρίτερα στο Premium Real Estate forum που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Τουρισμού Philoxenia, ο κ. Bitton, παρουσίασε το προφίλ των Ισραηλινών επενδυτών στην ελληνική αγορά ακινήτων. Όπως τόνισε, οι επενδύσεις των Ισραηλινών στο χώρο των ακινήτων στην Ελλάδα χαρακτηρίζονται από στόχευση στις εναλλακτικές επενδυτικές επιλογές, γεωγραφική εγγύτητα στον τουριστικό προορισμό, ευελιξία στην επένδυση, φιλική ατμόσφαιρα, αναζήτηση προορισμών για τουρισμό χαλάρωσης, αποδοτικότητα κόστους, αντιμετώπιση της γραφειοκρατίας, υπολογισμό ρίσκου επένδυσης και διάθεση για ανάληψη του ενδεχόμενου ρίσκου.
«Θέλουμε να κάνουμε τα μέλη μας και άλλους Ισραηλινούς να γνωρίσουν καλύτερα την Ελλάδα, την ατμόσφαιρα εδώ, να γνωρίσουν τον πολιτισμό, την κοινωνική και επιχειρηματική κουλτούρα του τόπου» είπε και πρόσθεσε: «ο ρόλος μας είναι να βοηθήσουμε τους Ισραηλινούς να κάνουν καλύτερες επενδύσεις στην Ελλάδα αλλά και τους Έλληνες να γνωρίσουν την ατμόσφαιρα του Ισραήλ».
Ο ίδιος σημείωσε ότι τα τελευταία δύο χρόνια υπήρχε σημαντική αύξηση των επενδύσεων Ελλήνων σε επενδύσεις στο Ισραήλ (επενδυτικά κεφάλαια, συνεργασία με τοπικές εταιρείες κά), ενώ για τα μέλη του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Ισραήλ - Ελλάδας ανέφερε ότι είναι πάνω από 75 και από αυτά, τα μισά δραστηριοποιούνται στον τομέα των ακινήτων.