Στο greek-observatory και τις Ειδήσεις Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΑΠΟΨΕΙΣ

2021: Ευκαιρία να εγκύψουμε στην ουσία του 1821

 Η  χρονιά  που  διανύουμε, είναι μια πολλή ξεχωριστή χρονιά. Είναι συνυφασμένη με τη συμπλήρωση 200 ετών από την εθνική μας παλιγγενεσία.  Δυστυχώς, με την πάροδο των χρόνων εγκαταλείψαμε τα κοιτάσματα της εθνικής και ιστορικής μας συνείδησης, δίνοντας δικαιώματα στους αιωνίους εχθρούς μας. Οι συνεχείς υποχωρήσεις μας, απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα,τις οποίες οι πολιτικοί μας τις αποκαλούν συνήθως, πολιτική κατευνασμού, τους δίνουν δικαιώματα να :

●Πυρπολούν και σφαγιάζουν τον ελληνικό πληθυσμό στη Σμύρνη(1922).

●Οργανώνουν πογκρόμ διώξεων κατά των Ελλήνων ομογενών στη Κωνσταντινούπολη (1955).

●Παραχωρούν  ελληνικά τμήματα  του  Θρακικού και Β.  Αιγαίου  για πετρελαϊκές έρευνες (1973).

●Καταλαμβάνουν   τη   μισή   Κύπρο   και   καταργούν   το   ελληνικό   FIR(1974).

●Καταπατάνε τη συμφωνία της Βέρνης, βγάζοντας το ΗΟRA στο Αιγαίο (1976).

●Ανακηρύσσουν το ψευδοκράτος του Ντενκτάς (1983).

●Δημιουργούν, με το ΣΙΣΜΙΚ, νέα την κρίση στο Αιγαίο (1987).

●Μας εξαπατούν στο Νταβός και δεχτήκαμε μια συμφωνία λάθος(1988).

●Θέτουν “casus belli” σε περίπτωση εφαρμογής της ΔΣ του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας(1995).

●Καταλαμβάνουν ελληνικό νησί (1996).

●Κατοχυρώνουν– για πρώτη φορά – τουρκικά ζωτικά συμφέροντα στοΑιγαίο (1997).

●Ξεκινούν, με πρώτο τον Ταγίπ Ερντογάν ως πρωθυπουργό (2004),επισκέψεις-περιοδείες στην Ελληνική Θράκη και συνεχίζουν μέχρι σήμερα (Μάιος 2021) με τον υφυπουργό εξωτερικών Γιαβούζ Σελίμ Κιράν, λες και επισκέπτονται τουρκική επαρχία.

●Κάνουν θεωρητική αναφορά στη δική τους «γαλάζια πατρίδα», μια θαλάσσια έκταση  462.000 τετραγωνικών χιλιόμετρων, στο Αιγαίο,στην ανατολική   Μεσόγειο  και  στην  Κύπρο, που δεν  τους  ανήκει(2006).  

●Κυκλοφορούν τους πρώτους χάρτες της «γαλάζιας πατρίδας»(2011).

●Κάνουν ‘υβριδικό’ πόλεμο με μετανάστες-πρόσφυγες στα σύνορα τουΈβρου και συγχρόνως αρχίζουν τα «ενεργειακά» και «κυριαρχικά» τους «δικαιώματα»στη «γαλάζια πατρίδα» (2020).

●Δηλώνουν,  πριν λίγες μέρες, ότι η Αλεξανδρούπολη τους ανήκει(2021).
   

Η Τουρκία μεθοδικά και συστηματικά ενόπλως επεκτείνεται...Απρόσκοπτα υλοποιεί τη στρατηγική του νέου   οθωμανισμού...Με πολεμικές απειλές επιβουλεύεται ξένες θάλασσες, στεριές και αιθέρες...  Και η τραγική ειρωνεία;  Εμείς, ως λαός, μπροστά στο νέο οθωμανισμό φαίνεται να έχουμε μια νοοτροπία που βρίσκεται σε πλήρη αντιδιαστολή με αυτή των προγόνων μας, όταν αυτοί κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν τον οθωμανισμό.Το 2021, είναι ίσως η καλύτερη ευκαιρία, να εγκύψουμε στην ουσία του ‘21  και  να  ανασύρουμε αξίες που μας καθόρισαν   διαχρονικά, σχεδιάζοντας συγχρόνως το μέλλον. Κι αυτό βέβαια, μόνο αν δεχτούμε ότι υπάρχει η ανάγκη να διατηρήσουμε την ελληνική πολιτισμική διαφορετικότητά μας και όχι το επιβαλλόμενο έξωθεν παγκοσμιοποιημένο συνονθύλευμα.

Tags
Back to top button